Srušio se MIG 29, pilot se katapultirao

Izvor: B92, 29.Sep.2019, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušio se MIG 29, pilot se katapultirao

Mig 29 sovjetske proizvodnje Slovačkih vazduhoplovnih snaga srušio se tokom trenažnog leta, a pilot je uspeo da se katapultira iz letelice pre udesa.

To je saopštilo Ministarstvo odbrane Slovačke.

Ministarstvo je navelo da se nesreća dogodila kasno u subottu, i da je pilot, koji je u bolnici, u stabilnom stanju i da mu život nije ugrožen.

Nesreća se dogodila u mestu Nitra, 100 kilometara istočno od glavnog grada Bratislave.

Slovačka vojska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prizemljila je svoju flotu migova 29 dok se ne istraži uzrok nesreće.

Slovačka je prošle godine potpisala ugovor za kupovinu 14 vojnih aviona F-16 od američke kompanije Lokhid Martin u nastojanju da zameni svoju flotu aviona još iz sovjestske ere. Prve letelice treba da budu isporučene do 2022. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Slovačka: Srušio se Mig-29, pilot se katapultirao

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2019

Slovačko ministarstvo odbrane saopštilo je da se vojni avion sovjestke proizvodnje Mig-29 iz sastava slovačkih vazduhoplovnih snaga srušio tokom obuke, 100 kilometara istočno od Bratislave...Pilot je uspeo da se katapultira pre udesa i hospitalizovan je u stabilnom stanju, a njegov život nije ugrožen,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.