Izvor: B92, 23.Feb.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušio američki bombarder B-2

Vašington -- Američki bombarder B-2 srušio se prilikom poletanja u vazduhoplovnoj bazi Anderson na ostrvu Guam u Tihom okeanu.

Dvojica pilota su se spasili katapultiranjem, saopštila je u petak uveče po lokalnom vremenu američka vojska. Prema saopštenju američkih vazduhoplovnih snaga, piloti se nalaze na pregledu u bolnici i u dobrom su stanju, prenele su agencije.

Predstavnica američke vojske nije iznela detalje vezane za misiju bombardera u Guamu. Letelica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tog tipa koja košta skoro 1,2 milijarde, stacionirana je inače u vazduhoplovnoj bazi Vajtmen u Misuriju.

Bombarderi B-2 važe za "nevidljive" pošto većina radara ne može da ih otkrije. Domet tih aviona je 11.000 kilometara bez dopune goriva. Bombarderi B-2 korišćeni su u misijama u Avganistanu, Iraku i Saveznoj Republici Jugoslaviji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.