Srušena raketa lansirana na ciljeve u Saudijskoj Arabiji

Izvor: B92, 16.Avg.2020, 17:27

Srušena raketa lansirana na ciljeve u Saudijskoj Arabiji

Koalicija koju predvodi Saudijska Arabija protiv pobunjeničkog pokreta Hutsi u Jemenu, saopštila je da je presrela i oborila balističku raketu.

Raketa je lansirana na civilne ciljeve u Saudijkoj Arabiji, prenela je saudijska državna novinska agencija SPA.

Prekogranični napadi šiitskih, proiranskih Hutsija eskalirali su u drugoj polovini maja kada je okončano primirje dogovoreno zbog pandemije korona virusa, prenosi Rojters.

Krajem juna, jedna raketa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je pala na saudijsku prestonicu Rijad, a koalicije je uzvratila vazdušnim napadima.

Uzajamni napadi dve sukobljene strane u Jemenu ne prestaju od marta 2015. godine kada je koalicija predvođena Saudijskom Arabijom intervenisala pokušavajući da vrati na vlast vladu Jemena koju su, navodno nastojeći da se suprotstave korumpiranom sistemu, srušile proiranske snage pokreta Hutsi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NAPAD USPEŠNO ODBIJEN: Srušena raketa koja je lansirana na ciljeve u Saudijskoj Arabiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2020

Krajem juna, jedna raketa je pala na saudijsku prestonicu Rijad, a koalicije je uzvratila vazdušnim napadima..Koalicija koju predvodi Saudijska Arabija protiv pobunjeničkog pokreta Hutsi u Jemenu, saopštila je da je presrela i oborila balističku raketu. Raketa je lansirana na civilne ciljeve u Saudijkoj...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.