Srušena prva kineska Zemlja ljubavi

Izvor: RTS, 18.Maj.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušena prva kineska "Zemlja ljubavi"

Pošto je ocenjen kao vulgaran, prvi park seksa u Kini sravnjen je sa zemljom. Od svečanog otvaranja "Zemlje ljubavi", najavljenog za prvi oktobar, nema ništa!

Prvi park u Kini sa temom - seks, koji je trebalo da bude otvoren prvog oktobra na jugozapadu te zemlje, srušen je pošto je ocenjeno da je "vulgaran" i da bi imao "zao uticaj" na društvo, javile su svetske agencije.

Pored postavke posvećene istorijatu seksualnosti i tehnikama, u parku "Zemlja ljubavi" trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je da budu izložene skulpture nagih tela i ogromnih genitalija.

Ipak, vlasti Čongćinga odlučile su da odustanu od projekta, piše "Global tajms", koji je objavio fotografiju centralnog eksponata parka, gigantske statue donjeg tela ženskog tela, raširenih nogu i sa minijaturnim gaćicama koje skoro da ništa ne skrivaju.

"Istragom je otkriveno da je sadržaj parka vulgaran i da nije ni zdrav ni poučan. Imao bi loš uticaj na društvo i odmah je srušen", rekao je listu neimenovani lokalni zvaničnik.

Hi Šizong, šef opštinskog odeljenja za odnose s javnošću, izjavio je da je kompanija koja stoji iza parka "ignorisala svoju društvenu odgovornost i bila zainteresovana isključivo za profitiranje na senzacionalizmu".

Fotografije sadržaja parka su prošle nedelje našle svoj put do Interneta i izazvale globalnu debatu i kontroverzu, a većina komentara bila je negativna.

No, bilo je i onih koji su nezadovoljni rušenjem. "Park je iznad odbora, pa zašto je srušen? Kako zemlja može da bude moćna ako ne proširi svoje vidike?", pita se jedan građanin najmnogoljudnije zemlje sveta.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.