Srpskog narko-dilera likvidirala kolumbijska mafija zbog dugova

Izvor: Blic, 14.Jul.2014, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpskog narko-dilera likvidirala kolumbijska mafija zbog dugova

Odbeglog srpskog pljačkaša i brazilskog narko-dilera Gorana Stavrića (41), saradnika Luke Bojovića, ubila je 6. jula u predgrađu Lime kolumbijska mafija jer je dugovao novac. Imao peruanski pasoš kao Nikola Antonio Bonavia: Goran Stavrić

Peruanski mediji su preneli da se ubistvo dogodilo ispred restorana „Mekdonalds“ u predgrađu Mariflores, koji se nalazi u Limi, prestonici Perua.

U žrtvu, koja je najpre identifikovana kao Peruanac Nikola Antonio Bonavia, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dvojica maskiranih napadača ispalili su pet hitaca.

Policija je ubrzo ustanovila da su dokumenta pronađena kod ubijenog lažna, a detaljnom proverom utvrđeno je da se radi o Srbinu Goranu Stavriću (41), za kojim je raspisana Interpolova poternica još 2011.

Provera otmice

Peruanska policija proverava da li je Stavrić imao veze s Markom Mitićem (30), koji je 15. aprila kidnapovan u San Migelu. Mafija je tražila milion evra za oslobađanje Mitića, a fotografije na kojima mu je prislonjen pištolj na glavu slali su njegovoj porodici.

Zanimljivo je da je prema pisanju peruanskih medija, Stavrić bio u društvu Igora Mikole, koji je u Hrvatskoj optužen za zločine u Pokračkoj poljani.

Brazilske vlasti optužuju ubijenog Stavrića za brojne pljačke, trgovinu drogom i oružjem. Policija sumnja da iza zločina stoje kolumbijski bosovi, kojima je ubijeni Srbin dugovao novac.

Stavrić je još početkom devedesetih postao poznat srpskoj policiji zbog brojnih krađa i razbojništava.

Goran Nešić: Vodeći narko-bos u Brazilu Stavrića prima u klan nakon bega iz zatvora u Srbiji.

U Srbiji je uhapšen pre više od dve decenije, kao član kriminalne grupe ozloglašenog serijskog ubice Marinka Magde (51), koga nazivaju još i srpskim Džekom Trbosekom. Zbog umešanosti u Magdine zločine u Vojvodini i južnoj Mađarskoj, Stavrić je isporučen mađarskim vlastima, gde je u zatvoru proveo 13 godina. Samo nekoliko meseci nakon izlaska na slobodu, krajem 2003, ponovo je uhapšen zbog pljačke Delta banke u Mladenovcu iz koje je ukradeno više od 9,5 miliona dinara.

Osuđen je na četiri godine zatvora, iz kojeg uspeva da pobegne početkom 2007, otkad mu se gubi svaki trag.

Dejan Stojanović: DEA je označila Stavrića kao jednog od najbližih Kekinih saradnika.

Srbija raspisuje poternicu, ali se o njemu ne zna ništa sve do 2011, kada pripadnici američke agencije DEA, u akciji „Niva“, hapse 16 članova narko-mafije koju su, pored Brazilaca, činili uglavnom Srbi i Crnogorci.

Svi uhapšeni su imali lažna dokumenta, a iako je jedan od njih identifikovan kao Stavrić, srpska policija od DEA nikada o tome nije dobila zvaničnu potvrdu.

Pretpostavlja se da je Stavrić nakon bega iz zatvora u Srbiji uspeo da se dokopa Brazila, gde se povezao sa odbeglim narko-bosovima Goranom Nešićem Cigom i Dejanom Stojanovićem Kekom, koji su uhapšeni u istoj akciji.

Marinko Magda: Sarađivao sa serijskim ubicom osuđenim u Mađarskoj na doživotnu robiju.

Ova grupa je navodno bila glavni distributer kokaina iz Bolivije i Perua, koji su prenosili preko Afrike na Balkan.

Stavrić je ubrzo nakon hapšenja pušten na slobodu, odakle, prema pisanju peruanskih medija, beži prvo u Španiju, gde se povezuje sa odbeglim „zemuncem“ Lukom Bojovićem.

U Valensiji ostaje do sredine 2012, nakon čega odlazi u Peru, gde pod lažnim imenom boravi sve do ubistva.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.