Srpsko-rumunski sajam u Vršcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2009, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpsko-rumunski sajam u Vršcu

VRŠAC - U Vršcu se danas uz podršku Evropske unije održava srpsko-rumunski sajam za uspostavljanje poslovnih kontakata u pograničnim delovima dve zemlje.

Sajam je organizovan uz podršku Evropske unije za prekograničnu saradnju u okviru projekta ekonomske saradnje vrednog 200.000 evra, kojim je predviđeno organizovanje još dva sajma.

Na sajmu se predstavilo 50 vlasnika malih i srednjih preduzeća i predstavnika agrobiznisa iz pograničnih regiona Srbije i Rumunije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Banatu.

Predsednik Skupštine opštine Vršac Stevica Nazarčić je na otvaranju skupa kazao da je skup pokazatelj dobrih prekograničnih odnosa Vršca i rumunske opštine Rešice.

"Čvrsto sam uveren da će sajam biti uspešan i da će našim preduzetnicima trasirati puteve koji će im omogućiti da lakše prevaziđu tešku ekonomsku situaciju", rekao je Nazarčić.

Potpredsednik rumunske opštine Rešica Kristijan Panfil naglasio je da je u vreme finansijske krize posebno važno uspostavljati poslovne kontakte i ocenio je da će povezivanje opština biti profitabilno za obe strane.

Šef vršačke Kancelarije za dobrosusedski program Rumunija-Srbija Elizabeta Stanimirov kazala je da je do 29. jula u toku poziv za korišćenje 10,5 miliona evra iz pretpristupnih fondova EU i pozvala je zainteresovane da pripreme predloge prekogranične saradnje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.