Srpsko-bugarska patrola na granici

Izvor: RTS, 26.Okt.2011, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpsko-bugarska patrola na granici

Granične policije Srbije i Bugarske formirale prvu zajedničku patrolu, čiji je cilj efikasnije sprečavanje kriminalnih aktivnosti u graničnom pojasu. Patrolu čine četiri policajca, po dva iz obe zemlje.

Prva zajednička bugarsko-srpska granična patrola počela je sa radom sa zadatkom sprečavanja kriminalnih aktivnosti u pograničnoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Bugarske.

Patrolu čine četiri granična policajca - po dvojica iz policijske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uprave Kalotina i sa srpskog graničnog prelaza Gradina.

Mešovite patrole radiće na razotkrivanju i sprečavanju prekršaja u oblasti ilegalne emigracije, trgovine ljudima, krađe automobila, nezakonitog šverca vatrenog oružja, opreme i eksplozivnih materijala, navodi se u saopštenju.

Policajci će proveravati ljude, robu i prevozna sredstva, kao i dokumentaciju. U slučaju prekršaja s jedne ili druge strane granice informacija će biti odmah prosleđena u policijske stanice.

Prva srpsko-bugarska patrola počela je sa radom na osnovu Sporazuma o saradnji policija Srbije i Bugarske, koji je potpisan u maju 2011. godine.

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Bugarske, Ivica Dačić i Cvetan Cvetanov dogovorili su se na sastanku u Dimitrovgradu krajem septembra da od oktobra počnu da funkcionišu zajedničke patrole carinika.

Dačić i Cvetanov, koji su i potpredsednici vlada u Beogradu i Sofiji potpisali su tada u Dimitrovgradu dva dokumenta - Protokol o sprovođenju sporazuma Srbije i EU o readmisiji i Pravilnik o organizaciji i funkcionisanju zajedničkog kontakt centra na bugarskom graničnom prelazu Kalotina.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.