Srpskim državljanima umešanim u terorizam pet meseci zatvora

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Feb.2017, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpskim državljanima umešanim u terorizam pet meseci zatvora

Viši sud u Podgorici prihvatio je danas sporazume o priznanju krivice trojice srpskih državljana sa tužilaštvom, osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije koja je pripremala teroristički napad na dan oktobarskih, parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

To je potvrdio Viši sud i saopštio da na rešenje suda nema prava žalbe.

Tužilaštvo se ranije nagodilo sa Aleksandrom Aleksićem, Pericom Andrićem i Milošem Aćimovićem, koji su pristali na zatvorsku kaznu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << od pet meseci za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije.

Njima je u januaru ukinut pritvor, ali će pose odluke suda da prihvati sporazum sa Tužilaštvom u zatvoru morati da provedu još po dva meseca.

Tužilaštvo Crne Gore sumnjiči 25 osoba za navodni pokušaj terorizma na izborni dan, koji je predviđao nasilan upad u Skupštinu, proglašenje izborne pobede opozicionog Demokratskog fronta (DF), hapšenje tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

Osumnjičeni su dominantno državljani Srbije, među kojima i bivši komandant Žandarmerije Bratislav Dikić, dok su kao organizatori označena dvojica ruskih državljana, nedostupnih pravosudnim organima Crne Gore.

Tužilac je istragu proširio i na čelnike Fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića kojima je Skupštna ukinula imunitet radi vođenja krivičnog postupka protiv njih.

Tužilaštvo je nakon protesta i pritiska dela opozicije , odustalo od privođenja Kneževića i Mandića.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.