Srpski zvaničnici uputili telegrame saučešća

Izvor: RTS, 15.Jul.2016, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski zvaničnici uputili telegrame saučešća

Nakon napada u Nici narodu Francuske predsednik Tomislav Nikolić, premijer Aleksandar Vučić, predsednica Skupštine Maja Gojković i gradonačelnik Beograda Siniša Mali uputili su telegrame saučešća.
Srbija je zanemela, poručio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić u saučešću upućenom francuskom kolegi Fransoa Olandu povodom noćašnjeg terorističkog napada u Nici u kojem je više od 80 osoba >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stradalo, a više od 175 povređeno od kojih je nekoliko desetina u teškom stanju.

„"Užasnula nas je vest o terorističkom napadu u Nici u kome je stradao veliki broj nevinih ljudi. Srbija je zanemela posle ovog bezumnog čina, saosećajući sa bolom i tugom francuskog naroda", naveo je predsednik Nikolić, saopštila je njegova Pres-služba.
Poručio je da je ovaj teroristički akt, izveden upravo na dan kada je francuski narod slavio svoj nacionalni dan, predstavlja udar na sve one vrednosti koje taj dan simboliše, a to su sloboda, bratstvo i jednakost.
"On je još jednom pokazao da moramo svi zajedno, širom planete, da se udruženim snagama i jedinstveno, suprotstavimo ovom najvećem zlu današnjice, kako se slične tragedije ne bi ponovo desile", naveo je predsednik Nikolić i dodao:
"U ime građana Srbije i u svoje ime, upućujem vama i porodicama nastradalih izraze najdubljeg saučešća. Ranjenima u ovom brutalnom napadu, koji nas je sve tako duboko potresao, želimo brz oporavak".
U ovim teškim trenucima za vašu zemlju i narod, poručio je predsednik Nikolić, želim da prenesem i našu iskrenu solidarnost sa prijateljskim francuskim narodom i da vas uverim da Srbija čvrsto stoji uz Francusku.
"Primite izraze mog najdubljeg uvažavanja", naveo je predsednik Nikolić.
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je saučešće premijeru Francuske Manuelu Valsu i francuskom narodu:
"Užasnuti smo brutalnim terorističkim napadom u Nici u kome je nastradao veliki broj ljudi. Teror je ponovo udario u srce Francuske i Evrope i dan nacionalnog slavlja pretvorio u dan nacionalne žalosti, ponovo nas upozorivši da samo naša odlučnost za zajedničku borbu protiv zla terorizma može da zaštiti porodične, kulturne i civilizacijske vrednosti koje delimo. U ime Vlade Srbije i lično ime, Vama, Vašoj Vladi i porodicama i prijateljima poginulih upućujem izraze najdubljeg saučešća."
Predsedniku Narodne skupštine Francuske Klodu Bartoloneu i predsedniku Senata te zemlje Žeraru Laršeu telegram saučešća uputila je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.
"Duboko nas je šokirala vest o užasnom terorističkom napadu u Nici, koji najoštrije osuđujemo, i smrti velikog broja nedužnih ljudi, na praznik slobode. Dozvolite mi da u ime Narodne skupštine Republike Srbije i u svoje lično ime izrazim najdublje saučešće", navela je Gojkovićeva.
Srbija u ovom teškom trenutku, kako je istakla, učestvuje u bolu francuskog naroda i izražava punu solidarnost i iskrenu posvećenost odbrani mira i prava na život od bezumlja.
"Uverena sam da će jedinstvo i rešenost na odbranu civilizacijskih vrednosti nadvladati nasilje. Primite izraze iskrene podrške i prenesete saučešće porodicama žrtava ovih užasnih napada“, navela je Gojkovićeva.
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali uputio je telegram saučešća gradonačelniku Nice Kristijanu Estroziju.
"Naše misli su u ovom trenutku sa članovima porodica i prijateljima stradalih koji pate zbog gubitka svojih najmilijih, ali i sa svim građanima Francuske i sveta koji u ovom trenutku izražavaju tugu i revolt zbog besmislenog čina nasilja kakvo nije zabeleženo u istoriji Nice", navedeno je u telegramu saučešća.
U Ambasadi Francuske u Beogradu danas u 13.00 sati biće otvorena Knjiga žalosti. Prethodno će se francuska ambasadorka Kristin Moro obratiti medijima, najavljeno je iz Ambasade Francuske.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

UŽASNUTI SMO TERORISTIČKIM NAPADOM U NICI: Maja Gojković uputila telegram saučešća francuskom narodu

Izvor: Kurir, 15.Jul.2016

..."Duboko nas je šokirala vest o užasnom terorističkom napadu u Nici, koji najoštrije osudjujemo, i smrti velikog broja nedužnih ljudi, na praznik slobode Dozvolite mi da u ime Narodne skupštine Republike Srbije i u svoje lično ime, izrazim najdublje saučešće", navela je Maja Gojković u telegramu..Ona...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.