Srpski štand ponudio najviše

Izvor: Vesti-online.com, 12.Okt.2018, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski štand ponudio najviše

Na Festivalu kultura u Kufštajnu i ove godine su učestvovali Srbi, zahvaljujući Srpskoj pravoslavnoj crkvi u tom gradu i upravi hrama Sv. Visariona Ispovednika. Austrijskoj javnosti svoju kulturu, tradiciju i kulinarstvo predstavilo je desetak nacija.

Prvi put naš štand je imao ozbiljnije predstavljanje u smislu dekoracije i raznovrsnosti ponude. Najveća gužva bila je upravo ispred štanda koji je predstavljao srpski narod.

Čekalo se u redu za praseće, jagnjeće >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ili jareće pečenje. Uz pečenje, posetioci su mogli da probaju gibanicu, projice i domaći hleb, ajvar i slatko. Bilo je dvadesetak vrsta kolača, a sve se rasprodalo pre kraja festivala.

Svu hranu su obezbedile i pripremile članice Kola srpskih sestara, koje deluje pri Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Kufštajnu, a prikupljeni prihod je namenjen za izgradnju hrama u tom gradu.

Za razliku od prethodnih godina manifestacija je ove održana u zatvorenom prostoru u Kultur Quartier

Posećenost nije bila kao prethodnih godina, ali loša organizacija nije omela Srbe iz Kufštajna i okoline da se odazovu pozivu Crkvene opštine, dođu na festival i dobro provedu.

Uprava hrama Sv. Visariona Ispovednika zahvaljuje ženama koje su učestvovale u organizaciji i posle toga posluživale, kao i momcima koji su bez prestanka radili na sečenju i posluživanju pečenja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.