Izvor: Blic, 25.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski poštari najbrži na Balkanu

Srpski poštari najbrži na Balkanu

ZLATIBOR - Verovatno iz straha da ih neko ne sačeka iza ugla dok penzionerima nose koverte sa penzijom, srpski poštari su postali najbrži na Balkanu. Potvrdili su to i na Zlatiboru takmičeći se u brzom hodanju sa kolegama iz sedam zemalja.

Balkansko prvenstvo poštara brzohodača okupilo je šezdesetak takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Albanije, Rumunije, Grčke i Turske. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Prema propozicijama, muškarci su hodali 10 kilometara oko zlatiborskog jezera natovareni službenim torbama teškim pet kilograma, a njihove koleginice prevaljivale su trasu od pet kilometara sa tri kilograma na leđima.

Slavu srpskog PTT saobraćaja na dve noge preneli su poštari Zoran Bursać i Miloš Rondović osvojivši prvo, odnosno drugo mesto, ispred Turčina Sebahudina Tatara. Ekipnoj pobedi reprezentacije Srbije doprinela je i Sanja Dašić koja je zauzela drugo mesto u trci poštarki.

Mnogi su ovo takmičenje iskoristili da lepo prošetaju i ispričaju se na čistom vazduhu. Tako su Gordana Baltić, službenica iz Mojkovca, i Packa Dosevska, 'šalterski rabotnik na telegrami vo Skopje', lagodno, kao dve prije, hodale i ćaskale, ne mareći što su ubedljivo poslednje i što zbog njih kasni start muške trke. Nasuprot njima, bilo je takmičarki koje su se skoro rastavljale s dušom, izgarajući da ostvare što bolji plasman.

- Za petnaest dana ne prepešačim ovoliko u Mojkovcu - pravdala se zadihana Gordana Baltić.

- Stekla sam prijateljicu iz Crne Gore. Pričale smo o poslu - objasnila je Packa Dosevska.

Neuspeh svojih takmičarki u ekipi Crne Gore pravdali su da tamo žene ne nose poštu, jer je to muški posao.

V. Lojanica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.