Srpski popovi pesmom rasterali Jehovine svedoke

Izvor: Vesti-online.com, 18.Apr.2011, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski popovi pesmom rasterali Jehovine svedoke

Sveštenici Srpske pravoslavne crkve u nedelju uveče su prekinuli skup Jehovinih svedoka koji je trebalo da bude održan u crnogorskom gradu Danilovgradu.

Crnogorske "Vijesti" pišu da se desetak građana okupilo kako bi u dvorani slušali predavanje Jehovinih svedoka, ali ih je u tome sprečilo 15-ak sveštenika, monahinja i vernika SPC-a.

Sveštenici su, posle glasnog negodovanja, počeli da pevaju crkvene pesme pa su se pristalice Jehovinih svedoka razišle. Sveštenik >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << SPC-a Slobodan Zeković je rekao da su Jehovini svedoci totalitarna i destruktivna sekta, koja na nasilan način vrbuje svoje vernike.

"To je sekta koja je pogubna za mlade, jer onaj ko joj pristupi svoj život završava ili samoubistvom, ili psihičkim rastrojstvom", kazao je Zeković.

Policija je smatrala da nije bilo incidenata pa nije reagovala, pišu "Vijesti".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.