Srpski policajci danas počinju da rade u KPS-u

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2009, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski policajci danas počinju da rade u KPS-u

PRIŠTINA - Svih 307 pripadnika Kosovske policije srpske nacionalnosti koji su se juče vratili u policiju dobiće danas opremu i odmah početi da rade, preneli su večeras elektronski mediji u Prištini.

Televizija 21 javila je da je to odlučila glavna komanda Kosovske policije.

Odustalo 18 Srba policajaca

Više od 300 pripadnika Policije Kosova srpske nacionalnosti napustilo je tu službu posle proglašenja nezavisnosti Kosova februara 2008. godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Oni su povratak uslovljavali time da ne budu pod komandom Policije Kosova, već UNMIK-a.

Oni su najpre bili pod plaćenom suspenzijom, ali poslednjih meseci, odlukom Policije Kosova, nisu primali plate. Dat im je rok do 30. juna da se vrate u službu ili će biti otpušteni.

Kako je juče saopšteno na konferenciji za novinare Kosovske policije, do juče u 16 časova - kada je isticao rok za povratak na dužnost, u policiju se vratilo 307 policajaca srpske nacionalnosti, a to nije učinilo 18.

Zamenik direktora Kosovske policije Riza Šilova je rekao da se u region Opštine Priština koji obuhvata stanice policije u Gračanici, Obiliću, Kosovu Polju i u gradu Prištini, na posao vratilo 113 od ranije suspendovanih 114 Srba - policajaca.

U Peć se vratilo sedam policajaca

U policijsku stanicu u Peći vratilo se svih sedam policajaca, a u regionu Gnjilana 125 od 129 suspendovanih, kazao je on.

Prema njegovim rečima, u pograničnu policiju se vratilo 48 od 50 suspendovanih službenika policije srpske nacionalnosti.

Glavnu policijsku komandu u Prištini svojevremeno su napustila 24, a danas do 16 sati vratilo se 13 službenika policije, rekao je Šilova.

Odluku policajaca srpske nacionalnosti da se vrate na posao je pozdravila i Misija EULEX-a ocenivši da je to "značajan korak u stvaranju multietničke policijske službe".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.