Srpski mališani iz Hrvatske u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2011, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski mališani iz Hrvatske u Novom Sadu

NOVI SAD -

U organizaciji Srpskog narodnog vijeća (SNV) u sedmodnevnu posetu Novom Sadu prvi put doputovalo je 26 srpske dece, starijih osnovaca i mlađih gimnazijalaca iz Hrvatske.

Srpsku decu iz Hrvatske primio je novosadski gradonačelnik Igor Pavličić u Gradskoj kući i poželeo im prijatan boravak u najvećem gradu Vojvodine.

"Deca će biti smeštena kod porodica svojih vršnjaka, a želja nam je da se što bolje upoznaju s načinom življenja mladih Novosađana. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Istovremeno, biće to prilika, da se upoznaju s bogatom srpskom istorijom i kulturom", rekao je Pavličić, obraćajući se deci iz Hrvatske.

Potpredsednik SNV-a Saša Milošević, koji je i doveo srpsku decu u posetu Novom Sadu, istako je da su danas deci regiona dostupni svi sadržaji.

"Ovo više nisu 90-te godine i deci iz Hrvatske dostupni su u Srbiji svi umetnički, kao i kulturni sadržaji. Nikad se oni, međutim, ne upijaju, tako lako, brzo i prirodno, kao kad se deca međusobno druže", kaže Milošević.

Tokom sedmodnevnog boravka srpska deca iz Hrvatske, osim Novog Sada i Beograd, kao i znamenita kulturno-istorijska mesta na Fruškoj gori.

Ona će, takođe, učestvovati u projektu pod nazivom "Letna škola – NS 2011", koju zajednički organizuj SNV i grad Novi Sad.

Domaćini srpskoj deci iz Hrvatske biće novosadska Osnovna škola "Nikola Tesla" i Gimnazija "Svetozar Marković".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.