Srpski i crnogorski policajci zajedno patroliraju primorjem FOTO

Izvor: B92, 10.Jul.2023, 14:38

Srpski i crnogorski policajci zajedno patroliraju primorjem FOTO

Na crnogorskom primorju i tokom ove sezone zajedno sa kolegama iz Crne Gore o turistima će brinuti i srpski policajci, koji će im biti na raspolaganju 24 sata.

Pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Željko Kozarev je kazao da je taj vid saradnje, koja se sprovodi već 13 godina, postao tradicija i da se pokazalo da je od pomoći srpskim državljanima koji turistički borave u Crnoj Gori, saopšteno je iz MUP-a.

"Patrolnu delatnost u mešovitim patrolama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tokom turističke sezone započeli smo 1. jula i naši pripadnici nalaze se u Baru, Budvi i Herceg Novom. Naši državljani koji borave u Crnoj Gori, turistički ili po nekom drugom osnovu, mogu se obratiti u svakom momentu na telefone čiji je broj dostupan 24 sata. Tu smo da pomognemo, da im pružimo dodatnu sigurnost i da im omogućimo da efikasno i brzo reše problem", objasnio je Kozarev.

Apelovao je i na srpske državljanje da se pridržavaju propisa i zakona zemlje u kojoj borave. Pripadnik Uprave policije Crne Gore Milan Kaljević, koji radi zajedno sa srpskim policajcima u Budvi, je istakao da je saradnja srpske i crnogorske policije na izuzetno visokom nivou i da je rad zajedničkih patrola izuzetno efikasan i delotvoran.

Preporučio je turistima koji borave u Crnoj Gori da vode računa o ličnim stvarima i da ih prilikom boravka na plaži ne ostavljaju bez nadzora, jer je najveći broj krivičnih dela počinjenih na štetu turista, upravo vezan za krađe i džeparenja.

Vladan Vučićević, srpski policajac koji je angažovan u Budvi, istakao je da zajedničke patrole u Budvi imaju posebnu važnost imajući u vidu činjenicu da je u ovom primorskom gradu noćni život najintenzivniji i da većinu turista čine mladi ljudi "Zajedničke patrole imaju važnu ulogu u prevenciji svakog ponašanja kojim se narušava javni red i mir, ali i težih krivičnih dela", rekao je Vučićević.

Njegov kolega iz Crne Gore Armin Kos ističe da je taj vid saradnje izuzetno uspešan, jer su razmena iskustava i dobre prakse doprineli prevenciji i otkrivanju čak i teških krivičnih dela i predstavlja snažnu podršku u očuvanju bezbednosti.

Srpskim policajcima opšte nadležnosti i kriminalističke policije naši građani mogu se obratiti na brojeve telefona: kriminalističkom policajcu u Baru +38166/8782-843, Budvi +38166/8782-845, Herceg Novom +38166/8782-848, kao i uniformisanom policijskom službeniku u Baru +38166/8782-844, Budvi +38166/8782-847 i Herceg Novom +38166/8782-850.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MUP: Srpska policija brine o turistima iz Srbije na crnogorskom primorju

Izvor: Danas, 10.Jul.2023

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP) je danas podsetilo da od 1. jula o turistima iz Srbije koji letuju na crnogorskom primorju, i ove godine brinu i sprski policajci zajedno s crnogorskim kolegama, i da su im na raspolaganju 24 sata.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.