Srpski fotograf posle nesreće počeo da slika životinje - rezultat je zapanjio svet

Izvor: Press, 01.Jul.2015, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski fotograf posle nesreće počeo da slika životinje - rezultat je zapanjio svet

Srpski fotograf Boža Ivanović je počeo da slika životinje u ZOO vrtovima pošto se oporavio od saobraćajnog udesa na motoru posle kojeg je mesecima bio prikovan za krevet.
Foto:Blic.rs
Ivanović je u saobraćajnoj nesreći povredio dva pršljena na vratu, nakon čega je mesecima ležao u krevetu, prisećajući se svih fotografija koje je dotle napravio.
- Pre nesreće sam radio kao fotograf >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << za razne magazine i novine uključujuci i AP agenciju. Moj rad je uglavnom bio sa ljudima u lošim životnim okolnostima. Posle nesreće, međutim, više nisam želeo da radim u takvim okolnostima, pa sam počeo da slikam životinje, manje je stresno - priča za "24 sata" Ivanović, koji je odrastao u Beogradu, a u Los Anđeles se preselio 1996.

Njegov projekat sa životinjama je trajao devet godina, slikao je u devet zemalja i u 63 zoološka vrta. Kada je završen, objavljena je knjiga "Out of The Wild Zoo Portraits".

Na koji način se Ivanović povezao sa životinjama kako bi uspeo da napravi ova remek-dela, pročitajte na sajtu "24 sata", gde možete videti još njegovih fotografija.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.