Izvor: Glas javnosti, 11.Jan.2013, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski "Rabbitland" u Berlinu

BEOGRAD - Kratki animirani film "Rabbitland" autora Ane Nedeljković i Nikole Majdaka mlađeg uvršten je u takmičarski program "Generation 14+" predstojećeg 63. Berlinskog filmskog festivala, koji se održava od 7. do 17. februara.

"Rabbitland" prikazuje jedan dan u životu Zečeva Bez Mozga, intenzivno rozih i glupih stvorenja, sa rupom u glavi umesto mozga.

Oni žive u malom naselju koje podseća na kombinaciju ratne zone i favele. Njihovu besmislenu svakodnevicu ispunjava >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << samo jedna aktivnost za koju su sposobni.

Naime, svakoga dana Zečevi ustaju rano i hodaju daleko kako bi glasali na slobodnim i demokratskim izborima koji se u Rebitlandu (Rabbitlandu) održavaju jednom dnevno.

Koristeći se namerno bezopasnim svetom krpenih lutki i plastelinskih figurica, ovaj ironični i antiutopijski kvazidokumentarac predstavlja brutalnu sliku savremenog društva i preispituje neke od njegovih centralnih tema - slobodu izbora, identitet pojedinca/mase, kao i modele uspostavljanja normalne svakodnevice u stanju društvenog kolapsa.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Rabbitland" na festivalu u Berlinu

Izvor: Akter, 11.Jan.2013

Animirani film "Rabbitland" Ane Nedeljković i Nikole Majdaka mlađeg deo je u takmičarski program "Generation 14+" 63. Berlinskog filmskog festivala

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.