Izvor: Southeast European Times, 06.Jul.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski DS i koalicija na čelu sa SPS-om potpisali sporazum o formiranju vlade

06/07/2008

BEOGRAD, Srbija -- Demokratska stranka (DS) i koalicija ne čelu sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) -- koja uključuje Partiju ujedinjenih penzionera Srbije [PUPS] i Jedinstvenu Srbiju [JS] -- postigli su koalicioni sporazum. Lideri DS i SPS-a predsednik Boris Tadić i Ivica Dačić potpisali su sporazum u petak (4. jul). Prema sporazumu, koalicija koju vodi SPS imaće pet od 27 mesta u vladi, među kojima su funkcija prvog potpredsednika vlade koji će biti i ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << unutrašnjih poslova, zamenik ministra rada i socijalne politike i ministri rudarstva i energetike, infrastrukture i obrazovanja. Dačić je odbio da saopšti imena bilo kog kandidata za ta mesta, ali mnogi posmatrači očekuju da će on preuzeti ministarstvo unutrašnjih poslova. Dačić je takođe izjavio da će nova vladajuća koalicija raditi prema nekoliko ključnih principa, kao što je očuvanje teritorijalnog integriteta, unapređivanje integracije u EU i ekonomski razvoj i ostvarivanje socijalne pravde. Tadić i Dačić su rekli da se glasanje o poverenju novoj vladi očekuje sledeće nedelje. (Blic, Danas - 05/07/08; Beta, RTS, Tanjug - 04/07/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Povezane vesti

DANAS NOVA VLADA

Izvor: Kurir, 07.Jul.2008, 12:37

BEOGRAD , 07. jul 2008. (FoNet) - Srbija bi danas trebalo da dobije novu vladu, u kojoj će najveći broj resora voditi Demokratska stranka. Nova vlada imaće 27 članova - premijera, 24 ministarska resora i četiri potpredsednika, od kojih će trojica biti i ministri. Za izbor vlade mora da glasa najmanje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.