Srpske narodne bajke za decu 21. veka

Izvor: Glas javnosti, 22.Okt.2012, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpske narodne bajke za decu 21. veka

NOVI SAD - Izdavačka kuća "Čarobna knjiga" iz Novog Sada objavila je knjigu "Srpske narodne bajke za decu 21. veka".

Ideja za to delo nastala je iz potrebe da se osavremene domaće bajke i mitovi, s ciljem da se prilagode estetskim i moralnim normama savremenog građanskog društva, i uz savremen jezik pripovedanja.

Bajke i mitove su priredili David Albahari, Dragan Velikić, Darko Tuševljaković, Aleksandar Glovacki i Oto Oltvanji.

Sačuvali su literarnu vrednost >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << izvornog teksta, ali su izmenili stavove koji se kose sa savremenim moralnim načelima: nasilja i surovost pozitivnog junaka, krajnju pasivnost i obespravljenost žena ili opravdavanje nasilja nad ženama.

Vrednost knjige upotpunile su ilustracije koje oživljavaju priče, podstiču na razmišljanje, uveseljavaju ili rastužujuju čitaoca.

Jedan od najvećih projekata ove vrste za najmlađe čitaoce biće predstavljen na predstojećem Sajmu knjiga u Beogradu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.