Srpske NVO u Hrvatskoj

Izvor: Press, 17.Apr.2013, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpske NVO u Hrvatskoj

Tireli je predstavila nadležnosti i rad odbora, te zakonodavni okvir kojim se uređuje područje ravnopravnosti polova.
Odbor organizuje i okrugle stolove, kao i tematske sednice vezane uz aktualne probleme iz njegove nadležnosti, izjavila je ona.
Razgovaralo se i o saradnji odbora za ravnopravnost spolova s nevladinim organizacijama u ostvarivanju mera za prevenciju nasilja nad ženama.
Razmenjena su iskustva i o načinima finansiranja sigurnih kuća za žene na lokalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i državnom nivou u Srbiji i Hrvatskoj.
Na sastanku je istaknuta obostrana želja za produbljivanjem saradnje nevladinih organizacija s nadležnim institucijama dveju zemalja u borbi za prevenciju nasilja nad ženama, navodi se u saopštenju.
Tokom svoje posete Hrvatskoj predstavnice nevladinih organizacija iz Srbije sastale su se i s ombudsmanom za ravnopravnost polova.
Posetu organizuje Centar za žene žrtve rata - Rosa u okviru projekta "Osnaživanje mreža civilnog društava u Srbiji prenosom znanja, veština i iskustava organizacija civilnog društva u Hrvatskoj u procesima pridruživanja EU i razvoju dijaloga s javnim i državnim institucijama".

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.