Srpska zajednica odala počast stradalima u Vukovaru

Izvor: B92, 18.Nov.2016, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska zajednica odala počast stradalima u Vukovaru

Zagreb -- U sabornom hramu Sv. Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu srpska zajednica je održala pomen za sve nevino stradale u Vukovaru tokom 1991.

Pomenu su, pored građana, prisustvovali predsednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac, predsednici županijskih veća, kao i brojni aktivisti srpskih organizacija, saopšteno je iz SNV-a.

Pomen su služili sveštenici zagrebačke eparhije Duško Spasojević, Slobodan Lalić i Bogoljub Ostojić.

Inače, u Vukovaru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se danas održava centralna komemoracija stradalima u tom gradu tokom poslednjeg rata, kojoj, pored brojnih građana i branitelja, prisustvuju i predstavnici hrvatskog državnog vrha.

Pod geslom "Vukovar - mesto posebnog pijeteta" u tom gradu su se okupili Hrvati iz zemlje na centralnoj manifestaciji obeležavanja Dana sećanja na žrtve.

Na manifestaciji ne učestvuju vukovarski Srbi, iako ih ovde, prema poslednjem popisu stanovništva, živi više od jedne trećine. Reč je o danu kada su jedinice bivše JNA ušle u Vukovar, što se smatra "padom tog grada" u poslednjem ratu.

Centralni događaj je kretanje tradicionalne Kolone sećanja, koja polazi od vukovarske bolnice do Memorijalnog centra i u njoj učestvuju brojni branitelji, gosti i predstavnici hrvatske vlasti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.