Srpska porodica u Švajcarskoj dobila spor za povratak dece

Izvor: Blic, 29.Avg.2012, 07:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska porodica u Švajcarskoj dobila spor za povratak dece

Aleksandar Samardžić (39) i njegova supruga Slađana (35) oborili su sve optužbe zbog kojih su im švajcarske vlasti pre više od osam meseci oduzeli šestogodišnju ćerku A. S. i dve godine mlađeg sina M. S. Međutim, zbog birokratskih procedura i dalje čekaju odluku Saveznog suda Švajcarske da bi se deca konačno vratila kući. Roditelji se plaše da to može da potraje i traže pomoć Konzulata i Ambasade Srbije u Švajcarskoj.

Aleksandar Samardžić traži hitne sastanke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa ambasadorom Milanom St. Protićem i generalnim konzulom u Cirihu Verom Vukićević.

- Ovde sudski procesi mogu da traju i više godina, čak i više od decenije, iako smo oslobođeni svih lažnih i podmetnutih tužbi. Vreme prolazi, a patimo i mi kao roditelji, ali sigurno i deca, za koju ne znamo ni gde su ni kako su već više od osam meseci. Nadamo se da će nam pomoći državne službe Srbije i da ćemo uskoro bar videti i čuti decu. Samo da znamo kako su - razočaran je otac Aleksandar Samardžić.

Švajcarske vlasti su 7. decembra prošle godine oduzele od bračnog para Samardžić koji živi i radi u Sent Galenu šestogodišnju ćerku A. S. i dve godine mlađeg sina M. S. jer, navodno, nisu stariju ćerku upisali u osnovnu školu koju su propisale lokalne vlasti.

- Odbačene su optužbe i da sam napao radnike školske i socijalne službe, optužbe da sam pretio oružjem koje nemam. Mi smo žrtve sistema, birokratije. Sada kada su sve tužbe odbačene, mi decu i dalje čekamo. Ipak, nadamo se da će nam pomoći neko i da ćemo uskoro biti porodica na okupu - nada se Aleksandar.

Povezane vesti: Srpska porodica u Švajcarskoj na korak od povratka oduzete dece Bračni par Srba u Švajcarskoj već pola godine razdvojen od dece Švajcarski sud oduzeo oba deteta srpskoj porodici

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Samardžići: Našu decu još drže kao roblje

Izvor: Večernje novosti, 29.Avg.2012

DANAS je osam meseci i 25 dana otkako nismo ni čuli ni videli svoju decu! I još uvek ne znamo gde su i kod koga su naša kćerka i sin! Tražimo da nam ih vrate i da živimo u miru i radu. Moraju da nam vrate sva ljudska, roditeljska, dečja, porodična, lična i osnovna prava koja su nam bespravno...

Nastavak na Večernje novosti...

Oteta deca i dalje daleko

Izvor: Vesti-online.com, 30.Avg.2012, 15:32

Mada su se pojedini mediji u Srbiji ovih dana ponovo raspisali o već poznatom slučaj porodice Samardžić iz švajcarskog Sent Galena - kojima su vlasti još početkom decembra prošle godine privremeno oduzele starateljstvo nad dvoje njihove maloletne dece - Aleksandra (7) i Marko (5) - najavljujući...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.