Srpska porodica se trajno iseljava iz Kline na Kosovu

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jun.2012, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska porodica se trajno iseljava iz Kline na Kosovu

Srbi povratnici Milen i Slobodanka Đorović iz Kline, kojima su nepoznati počinioci u decembru mišomorom otrovali zimnicu, rekli su danas da su prodali porodičnu kuću i da se spremaju za odlazak sa Kosova.

Milen Đorović je za agenicju Beta kazao da, zbog onoga što im se događalo, ali i svih drugih slučajeva u okruženju, on i supruga nisu imali drugog izbora nego da prodaju porodičnu kuću i da se zauvek isele.

On je rekao da su nedavno kuće prodali Sava i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Slobodan Dobrić koji su povremeno dolazili u Klinu, kao i Nikola Radosavljević koji se tamo nije ni vraćao posle rata 1999. godine.

Povratnica Slobodanka Dabižljević kazala je za agenciju Betu da su na sprat njihove kuće u Klini prošle sedmice upali lopovi koji su rasturili kuhinju i kupatilo i tom prilikom iz zidova počupali slavine i tuš, kao i kuhinjsku bateriju za vodu.

Ona je kazala da je dolazila policija koja je izvršila uviđaj i napravila zapisnik i sve se na tome završilo. Povratnici su dodali da su nepoznate osobe prošle nedelje Savi Banjcu u selu Berkovo ukrali kravu i da je krađa prijavljena policiji koja je izvršila uviđaj.

Milivoje Vučković iz Kline rekao je za Betu da su pre tri dana, u subotu, nepoznati počinioci kamenjem gađali njegovu kuću u kojoj živi sa suprugom.

"Napadači su gađali prozore, ali pošto je kuća niska, pogodili su i polupali crep na krovu kuće u centru Kline. Dolazili su pripadnici Kosovske policije, snimali su nešto, a zatim su od mene uzeli izjavu. Posle su nas obišli i vojnici slovenačkog Kfora, i razgovarali su sa nama", rekao je Vučković.

Sef Kancelarije za zajednice u kosovskoj Opštini Klina Milorad Šarković rekao je za Betu da su incidenti razmatrani na Savetu za bezbednost opštine Klina. Šarković je istakao da policija istražuje i da očekuje da će slučajevi biti rešeni. Povratak Srba u Klinu počeo je 2005. godine.

Povratnici su rekli da je pre rata u Klini zivelo oko 400 srpskih porodica, odnosno oko 2.000 Srba, a danas u tom mestu stalno živi oko 30 srpskih porodica sa oko 60 članova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.