Incident u Prištini, međusobne optužbe Srpske liste i SLS-a

Izvor: RTS, 20.Mar.2019, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident u Prištini, međusobne optužbe Srpske liste i SLS-a

Srpska lista saopštila je da je poverenika te stranke u Prilužju, Milana Kostića u centru Prištine napao predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović. Petrović tvrdi suprotno. Kosovski premijer, predsednik i predsednik parlamenta stali na stranu lidera SLS. O incidentu se oglasila i policija.
U saopštenju Srpske liste se navodi da je člana te stranke Milana Kostića i poverenika u Prilužju, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bez ikakvog povoda, u restoranu u Prištini napao je predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović.

Ističe se da je Petrović uz pogrdne reči Kostića pogodio u glavu mobilnim telefonom i tom prilikom ga povredio.
Srpska lista naglašava da je to prvi slučaj nakon 1999. godine u Prištini da Srbin bude žrtva napada od strane drugog Srbina.
"Na poziv povređenog Kostića, na lice mesta ubrzo je stigla policija koja je Petrovića privela, a od Kostića su zahtevali da im dâ izjavu o celom događaju".
Srpska lista tvrdi da je prilikom privođenja Slobodana Petrovića, visoki funkcioner SLS-a Boban Stanković u prisustvu policije na račun Kostića izrekao više ozbiljnih pretnji.
Kako se ocenjuje u saopštenju Srpske liste, sramni napad na Milana Kostića pokazuje "osionost Slobodana Petrovića i njegovih pajtaša, koji su nakon ulaska u Vladu Ramuša Haradinaja i dobijenog mesta ministra umislili da mogu fizički da napadaju i vređaju svoje sunarodnike samo zato što su njihovi politički protivnici".
Srpska lista zahteva da policija i tužilaštvo preduzmu sve neophodne radnje kako bi se Slobodan Petrović i Boban Stanković procesuirali i kaznili.
Na incident su reagovali su kosovski premijer Ramuš Haradinaj, predsednik Hašim Tači i predsednik parlamenta Kadri Veselji koji su stali iza Slobodana Petrovića.
"U ime kosovske vlade snažno osuđujem verbalni i fizički napad na poslanika Slobodana Petrovića. Neprihvatljiv je svaki napad koji narušava slobodno mišljenje i politička uverenja bilo koga. Pozivam istražne organe da razjasne okolnosti i da napadači dobiju zasluženu kaznu", napisao je Haradinaj na svom na Fejsbuk nalogu.
Kosovski predsednik Hašim Tači rekao da je napad na Petrovića napad i na slobodu govora i izabranog predstavnika naroda i zatražio od nadležnih institucija da preduzmu sve mere kako bi se počinioci priveli pravdi, preneo je Telegrafi.
Putem Fejsbuka oglasio se i predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji koji je osudio napad i takođe zatražio reakciju nadležnih.
Kosovska policija: Privedene dve osobe
U međuvremenu, kosovska policija je potvrdila da je obaveštena da je došlo do spora između trojice ljudi u Ulici Fazli Grajčevci u Prištini.
Navodi se da je u policijsku stanicu sprovela dve osobe za koje se sumnja da su umešane u taj slučaj.
Dodaje se da je policija preduzela sve potrebne istražne radnje kako bi razjasnila sve okolnosti događaja.
Trenutno, u koordinaciji sa tužiocem, preduzimaju se početne istražne radnje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LIDER SAMOSTALNE LIBERALNE STRANKE GA GAĐAO TELEFONOM: Napadnut član Srpske liste Milan Kostić

Izvor: Večernje novosti, 20.Mar.2019

Srpska lista saopštila je da je u sredu oko 10 sati u centru Prištine napadnut istaknuti član Srpske liste Milan Kostić Srpska lista saopštila je da je u sredu oko 10 sati u centru Prištine napadnut istaknuti član Srpske liste Milan Kostić.Kako se navodi u saopštenju ove...

Nastavak na Večernje novosti...

RAMUŠEV SRBIN U PRIŠTINI NAPAO ČLANA SRPSKE LISTE: Petrović mobilnim udario u glavu Milana Kostića! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Mar.2019

Kako se navodi u saopštenju, Kostića, koji je ispred Srpske liste imenovan za poverenika u Prilužju, bez ikakvog povoda, u restoranu u Prištini napao je Petrović..Srpska lista saopštila je da je danas u centru Prištine oko 10 časova istaknutog člana Srpske liste Milana Kostića napao predsednik...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.