Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Nov.2019, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska lista: Neistina je da su glasali raseljeni Srbi koji su preminuli

Srpska lista navela je danas da institucije u Prištini ni skoro 40 dana od izbora nisu uspele da prebroje glasove sa održanih parlamentarnih izbora i da se nastavlja, kako je ta lista istakla, "šovinistička farsa" sa glasovima rasljenih Srba u vidu optužbi za političke malverzacije.

"Nakon što smo slušali laži o zatrovanim kovertama sa srpskim glasovima, gledali scene iz filmova naučne fantastike i članove Centralne izborne komisije u skafanderima kako broje srpske glasove, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nastavlja se plejada laži albanskih političara i nekih medija, a sve sa ciljem da se preko leđa srpskog naroda zataška nesposobnost kosovskih institucija da prebroje skoro 40 dana glasove sa izbora koji su održani 6. oktobra", navodi se u saopštenju.

Srpska lista je navela da je najnovija neistina da su glasali raseljeni Srbi koji su preminuli.

"Albanski mediji namerno lažu i podmeću ovakve neistine u cilju podrške šovinizmu albanskih partija a kao 'dokaz' svojim lažima poturaju spiskove lica kojima je Priština priznala pravo glasa, što ne predstavlja dokaz da su ta lica i glasala. Uz to namerno zaboravljajući da pomenu da to što se skoro 500.000 glasača nalazi na biračkom spisku više nego što se procenjuje da ima punoletnih građana na Кosovu je prostor za manipulaciju sa albanskim glasovima", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su ponovo Srbi "dežurni krivci koje albanski političari pred očima međunarodne zajednice koriste kao objekat svoje unutaretničke borbe za vlast".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.