Srpska lista: Kada zločinci ne budu kažnjeni... Opet se puca na srpsku decu

Izvor: B92, 13.Avg.2023, 15:16

Srpska lista: Kada zločinci ne budu kažnjeni... Opet se puca na srpsku decu

Kosovska Mitrovica -- Danas se navršava 20 godina od monstruoznog zločina u kome su zlikovci pucali u nedužnu srpsku decu u Goraždevcu, saopštila je Srpska lista.

Nažalost, kao i ostali zločini nad Srbima i ovaj zločin je do današnjeg dana ostao bez sudskog epiloga i kažnjavanja odgovornih koji su sasuli kišu smrtonosnih metaka i zauvek prekinuli detinjstvo Ivana Jovovića i Panta Dakića, ranili četvoro srpske dece, a ovo srpsko metohijsko selo zaviti u crno, dodaje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se u saopštenju.

"Najstrašnije od svega je činjenica da je ovaj zločin počinjen pred očima desetine hiljada pripadnika međunarodnih vojnih i policijskih snaga koje su došle sa misijom da obezbede mir i sigurnost za sve građane, pa i Srbe", ističe Srpska lista.

Da stvar bude gora, umesto da pronađu i kazne odgovorne, predstavnici Euleksa, najskuplje misije Evropske unije za vladavinu prava, su obustavili istragu i rad na ovom predmetu prepustili kosovskim institucijama koje nikada do sada nisu utvrdile odgovornost ni za jedan napad na Srbe, ukazuje se u saopštenju.

"Kao po pravilu, kada zločinci ne budu kažnjeni, zločini se ponavljaju, tako smo bili svedoci da 20 godina kasnije, na Badnji dan ove godine, ponovo se puca na srpsku decu, Stefana i Miloša Stojanovića u selu Gotovuša u opštini Štrpce, koji su Bogu hvala preživeli ovaj napad. Osam meseci kasnije, iako postoje svi dokazi o krivici albanskog pripadnika KBS koji je bez razloga i bez imalo ljudskosti pucao u Stefana i Miloša, nema presude za ovaj zločin, kao i u svim napadima na Srbe", naopominje Sprska lista.

Dok Srbi na Kosovu i Metohiji, a posebno u Goraždevcu oplakuju Ivana i Panta, i nadaju se da će odgovorni biti izvedeni pred lice pravde, a ovakav zločin neće nikada i nikome ponoviti ostaje žal što ni na ovom mestu nema međunarodnih predstavnika koji po pravilu zaborave da posete mesta stradanja srpskog naroda, ili bar izdaju saopštenje sa istim željama kao i meštani Goraždevca, da se odgovorni pronađu i kazne, a ovakav zločin ne ponovi, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.