Srpska koalicija za deklaraciju i jedinstvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Sep.2017, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska koalicija za deklaraciju i jedinstvo

Srpska koalicija će dati puni doprinos izradi Deklaracije o zaštiti i očuvanju srpskog naroda i konkretno će učestvovati u ovom projektu predlogom seta rešenja za početak dijaloga koji treba da rezultira otvaranjem srpskog pitanja u Crnoj Gori, sopštila je ova politička organizacija.

Donošenje Deklaracije, koju su inicirali predsednici Srpske i Srbije, Milorad Dodik i Aleksandar Vučić, zaslužuje aktivan rad i slogu svih srpskih nacionalnih stranaka koje deluju u državama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nastalim raspadom bivše SFRJ.

Nažalost,kaže se u saopštenju, na području lažne države "Kosovo" i Crne Gore, Srbi su najekstremnije ugrožena etnička zajednica u celoj Evropi.

Zato je odgovornost svih koji zastupaju Srbe u Crnoj Gori ogromna, a učešće u definisanju rešenja koja će biti precizirana u Deklaraciji - neophodno.

Parcijalni i sebični interesi, tokom rada na Deklaraciji, mogu da unište njene domete! Rad, sa nacionalnim interesom i srpskom slogom kao konačnim ciljem, može da iznedri novi srpski nacionalni program, saopštila je Srpska koalicija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srpska koalicija u Crnoj Gori za izradu Deklaracije o zaštiti srpskog naroda

Izvor: RTS, 08.Sep.2017

Funkcioner Srpske koalicije u Crnoj Gori Slavko Fuštić saopštio je da će ta koalicija doprineti izradi Deklaracije o zaštiti i očuvanju srpskog naroda.  . "Mi ćemo konkretno učestvovati u ovom projektu predlogom seta...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.