Srpska dobila novu vladu

Izvor: Vesti-online.com, 29.Dec.2010, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska dobila novu vladu

Republika Srpska dobila je danas novu Vladu, čiji je premijer Aleksandar DŽombić, bivši ministar finansija.

U novoj Vladi je 10 ministara iz SNSD, po dvoje ministara iz Socijalističke partije i DNS, jedan iz HDZ BiH i jedan ministar koji nije stranačka ličnost, prenosi RTV Republike Srpske.

Džombić je najavio da će njegova Vlada, 13. po redu, u naredne četiri godine biti Vlada na terenu, koja se bori za socijalnu pravdu.

Resorom finansija će, umesto >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Džombića, rukovoditi Zoran Tegeltija, dosadašnji načelnik opštine Mrkonjić Grad.

Stanislav Čađo, posle četvorogodišnjeg manadata, i naredne četiri godine ostaje na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova, a na istoj poziciji ostaje i dosadašnji ministar pravde Džerard Selman.

Umesto Zorana Lipovca, na čelo Ministarstva uprave i lokalne samouprave dolazi Lejla Rešić, dosadašnja urednica u Informativnom programu Televizije RS.

Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju od Jasne Brkić preuzima Željka Cvijanović, dosadašnji šef Kabineta predsednika Vlade.

Predsednik Socijalističke partije Petar Đokić novi je ministar rada i boračko invalidske zaštite, a njegova stranačka koleginica Gorana Zlatković zameniće Predraga Gluhakovića na čelu Ministarstva trgovine i turizma.

Željko Kovačević sa mesta direktora Elektrokrajine dolazi na mesto ministra industrije, energetike u rudarstva, dok Nedeljko Čubrilović osataje ministar saobraćaja i veza.

Ministsrtvo poljoprivrede preuzima Miroslav Milovanović iz Bijeljine, a Srebrenka Golić novi je ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju.

U Ministarstvu prosvete i kulture ostaje dosadašnji ministar Anton Kasipović.

Bivši potpredsednik RS iz reda hrvatskog naroda Davor Čordaš novi je ministar za izbeglice i raseljena lica.

Ranko Škrbić i dalje će rukovoditi Ministarstvom zdravlja, a na čelo Ministarstva nauke i tehnologije, umesto Bakira Ajanovića, dolazi dosadašnji zamenik gradonačelnika Banjaluke Jasmin Komić.

Nada Tešanović, koja je u prethodnom poslaničkom sazivu bila potpredsednika Parlamenta RS, u naredne četiri godine biće na čelu Ministarstva porodice, omladine i sporta.

U desetom sazivu Vlade među ministrima će biti pet žena, što je još manje od trećine ministarskog sastava.

Novoizabrani premijer i ministri u Vladi RS položili su svečanu zakletvu u Narodnoj skupštini RS. Izbor nove Vlade podržalo je 46 poslanika, protiv je bilo 30 narodnih poslanika i niko uzdržan.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpska dobila novu Vladu

Izvor: Capital.ba, 29.Dec.2010

BANJALUKA, Republika Srpska dobila je danas novu Vladu čiji je premijer Aleksandar Džombić. Novu Vladu, trinaestu u Srpskoj,  čine ministar finansija Zoran Tegeltija, unutrašnjih poslova Stanislav Čađo, pravde Džerard Selman, uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić. Ministar za ekonomske odnose...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.