Srpska delegacija u poseti Francuskoj: Vesić najavio kako stoje stvari sa beogradskim metroom

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Feb.2021, 13:09

Srpska delegacija u poseti Francuskoj: Vesić najavio kako stoje stvari sa beogradskim metroom

Cilj je da na kraju to bude izgrađena moderna, efikasna i pouzdana mreža

Delegacija Srbije, ministar finansija Siniša Mali, ministar građevinarstva, sabraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, boraviće od danas u poseti Francuskoj.

Vesić je na svom fejsbuk nalogu napisao da će delegacija tokom boravka u Francuskoj, posetiti kompanije Alstom i Ežisrejl, koje su angažovane na projektu izgradnje metroa u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i održati više sastanaka sa predstavnicima tih kompanija.

- Ove francuske kompanije zajedno sa kineskom kompanijom ''Power China'' potpisale su Memorandum o razumevanju za projekat Beogradski metro. Taj sporazum predviđa saradnju strana potpisnica na projektu izgradnje metroa u Beogradu, kako bi bila izgrađena moderna, efikasna i pouzdana mreža - napisao je Vesić.

Naveo je i da će tokom posete Francuskoj delegaciji Srbije biti predstavljena idejna rešenja za izgled vagona beogradskog metroa. Vesić je dodao i da izgradnja metroa počinje do kraja ove godine.

Заједно са министрима Синишом Малим и Томиславом Момировићем данас путујем у службену посету Француској. Наша...

Posted by Горан Весић on Sunday, January 31, 2021

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.