Srpska delegacija na skupu Parlamentarne skupštine OEBS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2018, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska delegacija na skupu Parlamentarne skupštine OEBS

Delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u Parlamentarnoj skupštini OEBS, učestvuje na 27. Godišnjem zasedanju Parlamentarne skupštine OEBS, koje se danas završava u Berlinu.

Tema ovogodišnjeg zasedanja, koje je počelo 8. jula, je "Sprovođenje obaveza OEBS: uloga parlamenata", a u radu PS OEBS učestvuje preko 300 parlamentaraca, saopštilo je skupštinsko Odeljenje za odnose s javnošću.

Pored tri rezolucije komiteta PS OEBS, poslanici će razmatrati i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << teme vezane za porast populizma u Evropi, ekoloških posledica ratnih sukoba, ponovne izgradnje poverenja u regionu OEBS-a, trgovine ljudima, bezbednosnim izazovima kao što su terorizam i sajber pretnje.

Srpska delegacija je u sastavu Stefana Miladinović, šef delegacije, Dušica Stojković i Vesna Marković, članovi.

U okviru generalne debate plenarnog zasedanja, Stefana Miladinović je skrenula pažnju na problem trgovine ljudima, posebno u vremenima masovnih migracija.

Osvrnula se na Rezoluciju specijalnog predstavnika PS OEBS za pitanje trgovine ljudima Kristofera Smita (SAD), u kojoj se, kao pozitivan primer saradnje državnih institucija i civilnog sektora, pohvaljuje i Srbija.

Članovi delegacije Narodne skupštine učestvovali su i na sastanku "Grupe za podršku Putu svile", neformalne grupe zemalja članica PS OEBS koja okuplja 23 zemlje.

Tokom boravka u Berlinu, članovi delegacije Narodne skupštine imali su sastanak sa poslanikom Josipom Juratovićem, predsednikom Grupe za saradnju sa zemljama JIE u Bundestagu, kao i brojne bilateralne susrete na marginama zasedanja.

Godišnje zasedanje Parlamentarne skupštine OEBS biće završeno danas, usvajanjem Berlinske deklaracije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.