Sretko Kalinić pokušao bekstvo! (VIDEO)

Izvor: S media, 07.Feb.2012, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sretko Kalinić pokušao bekstvo! (VIDEO)

Pritvorenici Sretko Kalinić i Željko Milovanović pokušali su u ranim jutranjim časovima da pobegnu iz Okružnog zatvora u Beogradu, ali su brzom intervencijom Žandarmerije sprečeni u tome i vraćeni u ćelije, saopštila je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

U saopštenju se navodi da su Kalinić i Milovanović pokušali da pobegnu tako što su izašli iz svojih ćelija odvalivši vrata, savladali pripadnika službe obezbeđenja i iskočili >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kroz prozor u dvorište zatvora.

Kalinić i Simović: Ubijali zajedno i voleli istu ženu!? (VIDEO)

Čuvar kažnjen jer je vežbao sa Kalinićem

Kalinić priznao ubistva!

Budnošću i brzom intervencijom pripadnika Žandarmerije obojica su odmah uhvaćena i vraćena u ćelije.

U toku je uviđaj koji će izvršiti policija Beograda, a o događaju su obavešteni predsednik Višeg suda u Beogradu i tužilac za organizovani kriminal.

Svi radnici službe obezbeđenja koji su radili na bloku gde su ova dva lica bila smeštena su suspendovani i protiv njih će se voditi disciplinski postupak, kao i krivični postupak ukoliko se utvrdi da postoje elementi krivičnog dela.

Bezbednost u Okružnom zatvoru u Beogradu je podignuta na viši stepen kako od strane Uprave Okružnog zatvora tako i od strane komande Žandarmerije.

Situacija u zatvoru je mirna i pod kontrolom.

Utvrđivanje daljih činjenica preuzeće policija, tužilaštvo i istražni sudija u saradnji sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija, navodi se u saopštenju.

Kalinić je 2010. uhapšen u Hrvatskoj i izručen Srbiji. Pogledajte kako je izgledao snimak njegovog deportovanja u Beograd:

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.