Sretko Kalinić bez para i brade

Izvor: Press, 26.Avg.2010, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sretko Kalinić bez para i brade

Ubica „zemunskog klana" nema para da plati advokata, odmah po dolasku u zatvor je obrijan, ne pravi nikakve probleme i ne traži privilegije
Sretko Kalinić, zloglasni ubica „zemunskog klana" koji se od srede ujutru nalazi u pritvoru Specijalnog suda u Beogradu, nema para za advokata. Kalinić nema više ni bradu (obrijan je odmah po dolasku u pritvor), nije tražio da ga pregleda zatvorski lekar, niti je zahtevao posebne privilegije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<

Inače, prebacivanje Kalinića iz Zagreba u Beograd avionom „falkon" Vlade Republike Srbije koštalo je poreske obveznike 3.850 evra i još toliko za generalnu probu cele operacije koja je tajno izvedena prošlog četvrtka! Kada se na troškove aviona dodaju ostali troškovi, dođe se do konačne cifre od oko 10.000 evra.
Izvor Pressa iz Specijalnog suda u Beogradu kaže da Kalinić u potpunosti sarađuje sa pritvorskim vlastima.
- Prilikom dolaska u pritvor nije tražio da ga lekari pregledaju, ali je zbog propisane procedure ipak morao da prođe zdravstveni pregled. Sretko je zdrav, jede šta mu se donese, nije imao nikakve posebne prohteve. Tačno je da nema više bradu, obrijali smo ga odmah po dolasku, a još kraće je ošišan... Nadležnima je rekao da hoće advokata po službenoj dužnosti, jer nema para da plati svoju odbranu... - priča naš izvor.
Dačić: Nismo hteli da rizikujemo
Izvor Pressa tvrdi da su troškovi prebacivanja Kalinića od aerodroma do zgrade u Ustaničkoj ulici minimalni.
- U koloni u kojoj se nalazio Kalinić bilo je pet policijskih džipova, a on se nalazio u trećem. Bile su i tri lažne kolone sa po još dva džipa i nekoliko službenih automobila. Tako da smo tu imali samo troškove goriva za tih 17 kilometara. Nikakvih dodatnih troškova i dnevnica nije bilo - dodaje naš sagovornik.

Spekulacije hrvatskih medija da je Sretko Kalinić umesto direktno u Zabelu prebačen u pritvor Specijalnog suda zato što postoji mogućnost da dobije status svedoka saradnika juče je demantovao državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen. On kaže da ima nekoliko razloga zašto Kalinić nije odmah prebačen u zatvor u Zabelu, ali nijedan od njih nije nagodba sa njim.
- Sretko Kalinić ima trenutno status i pritvorenika i osuđenika. Kao što je poznato, on je pravosnažno osuđen za zločine „zemunskog klana" i učešće u ubistvu premijera Đinđića i čeka ga maksimalna zatvorska kazna od 40 godina, koju će izdržavati u Zabeli. Međutim, protiv njega je pokrenuta i nova istraga za do sada nerazjašnjena krivična dela, tako da će on u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda biti dok ga tužilac ne ispita, odnosno do okončanja istrage. Posle toga biće prebačen u Zabelu... - priča Homen.
Bezbednije i racionalnije
Slobodan Homen dodaje i da je Kalinić, osim iz proceduralnih, u pritvor u Ustaničkoj ulici smešten i iz bezbednosnih razloga.
- Svako dovođenje takve osobe u sud, ako zatraži ponavljanje sudskog postupka, bilo bi visokorizično i iziskivalo bi angažovanje velikog broja ljudi i vozila. Zato je racionalnije da on za sada boravi u Ustaničkoj - dodaje Homen.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kalinić bez para i brade

Izvor: Vesti-online.com, 27.Avg.2010, 06:04

Sretko Kalinić, zloglasni ubica ''zemunskog klana" koji se od srede ujutru nalazi u pritvoru Specijalnog suda u Beogradu, nema para za advokata. Kalinić nema više ni bradu (obrijan je odmah po dolasku u pritvor), nije tražio da ga pregleda zatvorski lekar, niti je zahtevao posebne privilegije, piše...

Nastavak na Vesti-online.com...

SRETKO KALINIĆ PROMENIO IMIDŽ

Izvor: Kurir, 27.Avg.2010

BEOGRAD - Promenio imidž! Odmah posle prve prospavane noći u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda, Sretko Kalinić je zatražio brijanje i odlučio da ga prilikom predstojećih saslušanja zastupa advokat po službenoj dužnosti, saznaje Kurir...BEOGRAD - Promenio imidž!..Odmah posle prve prospavane...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.