Sredstva za Doktorovu kulu

Izvor: RTS, 04.Apr.2010, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sredstva za "Doktorovu kulu"

Na humanitarnoj akciji u Skupštini grada, koju je pokrenulo Udruženje roditelja dece obolele od raka donirano više od 11.000 evra. Toj uskršnjoj akciji odazvao se i patrijarh Irinej. Sredstva su namenjena rekonstrukcije roditeljske kuće "Doktorova kula" u Kliničkom centru Srbije.

Uskršnjoj humanitarnoj akciji, koju je organizovalo Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, odazvalo se 15 kompanija koje su ukupno donirale više od 11.000 evra, saopštilo je to >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << udruženje.

Uskršnjoj akciji odazvao se patrijarh srpski Irinej i velikodostojnici Srpske pravoslavne crkve, direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje Svetlana Vukajlović, predstavnici Skupštine grada Aleksandar Bijelić, menadžer grada, i Goran Trivan, sekretar Sekretarijata za zaštitu životne sredine, kao i predstavnici ambasada i kompanija koje su uplatile donaciju, navedeno je u saopštenju.

Akcija je organizovana pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda i u saradnji sa Republičkim zavodom za zdravstveno osiguranje, a sa idejom da počne prikupljanje novčanih sredstava za realizaciju projekta rekonstrukcije roditeljske kuće "Doktorova kula" u Kliničko bolničkom centru Srbije.

Najveće iznose donirale su kompanije "Majkrosoft", "Merk" , Rajfajzen banka, "Hemofarm", "Koka-kola", "Galenika" i druge, a mnoge kompanije najavile su donaciju nakon praznika.

Kompanije "Soko Štark" i "Deksiko" obezbedile su paketiće za svu decu obolelu od raka u Srbiji.

Sav uplaćeni novac biće upotrebljen za realizaciju projekata namenjenih pružanju podrške porodicama dece obolele od raka, sa ciljem da se obezbedi visok kvalitet lečenja, rehabilitacije i socijalizacije obolele i izlečene dece.

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka je neprofitna, nestranačka, nevladina organizacija čiji su osnivači roditelji izlečene i preminule dece, medicinsko osoblje sa hemato-onkoloških odeljenja i volonteri, koji su prepoznali potrebu za sistemskom i efikasnom podrškom roditeljima dece obolele od raka.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.