Srednjovekovni kamp na Tvrđavi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2012, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srednjovekovni kamp na Tvrđavi

NOVI SAD -

U subotu i nedelju (25. i 26. avgusta, od 10 do 20 sati) na Petrovaradinskoj tvrđavi održava se "Srenjovekovni kamp", koji organizuje novosadsko Udruženje ljubitelja društvenih igara "Valhala", u saradnji sa Udruženjem za očuvanje srednjovekovne baštine "Zeleni barjak" i pod pokroviteljstvom Kancelarije za mlade Novog Sada. Manifestaciju je podržala i Turistička organizacija Novog Sada, kao i Muzej grada Novog Sada.

Cilj manifestacije je promocija srednjovekovne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << borbe i društvenih igara kao jednog zabavnog i konstruktivnog načina provođenja slobodnog vremena.

U tom cilju na Petrovaradinskoj tvrđavi biće postavljen čitav srednjovekovni vojni kamp, u kojem će članovi udruženja "Zeleni barjak" i udruženja "Beli orlovi" iz Beograda, obučeni u oklope i oružje, prikazivati različite stilove borbe (formacijska i pojedinačna).

Istovremeno će se održavati promocije različitih društvenih igara (Kubura, Carcassonne, Settlers of Catan), a biće organizovan i turniri u strateškoj igri Warhammer, kao i u kartičnoj igri Magic the Gathering.

Organizatori naglašavju da je manifestacija interaktivnog tipa i da će svi posetioci koji budu zainteresovani moći i sami da učestvuju u događajima.

Biće im omogućeno da se oprobaju kao vitezovi tako što će se ili uključiti u neki od unapred spremljenih scenarija ili u viteški turnir, a za mlađe posetioce (sedam godina i više) predviđena je mala škola viteštva u više termina u toku oba dana.

Isto tako, posetioci će moći i da se igraju bilo koje od ponuđenih društvenih igara. Iz široke ponude igara izdvajaju kartičnu igru Kubura, inspirisanu istorijskim periodom oko Prvog srpskog ustanka, koja na komičan način prikazuje borbu vojvoda, poturica i kabadahija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.