Srećna Nova, bando!

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jan.2014, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srećna Nova, bando!

Satiričari u Srbiju čupaju kosu: šta god da smisle, kako god da se zajebavaju, stvarnost ih prešiša budalaštinom koju čak ni profesionalni humoristi nisu u stanju da izmozgaju.

Milan Jovanović

- U početku mi je bilo zabavno kada ljudi pomisle od neke naše vesti da je stvarna. Sad mi više nije smešno. Tužno je - kaže umorno jedan od osnivača i autora satiričnog sajta Njuz net.

Zaista, ko veruje da je istinita vest da je Mrka prevario švalerku >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Bekutu sa rođenom ženom? Ili da je Ivica rekao kako Hašim nije stoglava aždaja? Ili da ministar Bačević i dalje veruje da će iskopati kanal od Dunava do Soluna i od Morave napraviti Jangcekjang?

Narod zarobljen u tajkunskim rukama, kojima je vlast samo poslušna marioneta, ma koliko nas Drugovenčani ubeđivao u suprotno, sledio se kad je čuo da nije šala, već da će im se od plate odbijati i kad su na odmoru, a ne samo na bolovanju.

Dosad su tzv. poslodavci tzv. radnike tretirali kao Japance, merili im svaki dan odmora, šacovali stomake ženama i pisali otkaze čim fetus dobije noge i ruke, za ne daj Bože. Čik sad, brajko, da se drzneš i odeš da daneš dušom... Plati, pa odmaraj.

Zaista, pa kako drugačije tajkuni i tajkunčići da se namire? Država nikako da smanji porez na plate, valja od nečega kupiti ministarske limuzine i bagatelne šnicle za skupštinski restoran. Zato je napravljen prećutni dogovor: vi nama, a radnici vama.

Vukovi siti, ovce na broju, a dokad će - ne znamo. Valjda dok bude ovaca, a govnjive motke budu parkirane i zaboravljene kao sredstvo ubeđivanja sitih i bahatih.

Eh, gde su ona srećna vremena samoupravljanja. Bio je tada Sud udruženog rada, pa se pričalo da će ustaša Artuković tražiti da mu baš taj sudi, jer on sve vraća na posao.

Tako jedan radnik nokautira drugog, jer ga je zvao Sarma. Izvedu ga pred pomenuti sud, a sudija iznerviran potpunim odsustvom kajanja kod naprasitog optuženika, zapreti:

- Slušaj ti, listu kupusa sa malo pirinča i mesa...

Optuženi ga pogleda, pa procedi, trljajući pesnicu:

- Ajde, zavij, zavij...

Nokauter je, naravno, vraćen na posao, uz opomenu, i diskretnu preporuku prebijenom da se mane igranja tuđim nadimcima.

Prošla su ta vremena, okrenuo se točak istorije naopako, upadosmo u neki pakleni vremeplov iz koga vire Miško, Beko i oni ostali, krupniji i sitniji čiji su grehovi protiv čovečnosti isti, ali ne mrdaju iz udobne zavetrine. Taj vremeplov je neko tako navio da smo upali direkt u vreme robovlasništva. Čekam da se pojave pijace na kojima će menadžeri vikati:

- Evo ga, mlad, zdrav, jak ko konj! Gazda Miško, ko za tebe rođen! Jede kolko mu daš, alkohol ne podnosi, za odmor čuo samo iz dedinih priča! Navali, tajkunski narode, još malo, pa nestao!

Kad mladi i zdravi konjoslav vremenom zanemoća, drugi će na pijac, a on u konjske kobasice. Tako ide kruženje hrane u prirodi i društvu. Zato narod masovno ulazi u stranke. Jedino tu još leba ima. Ko u Železnicu, ko u kakvo drugo javno preduzeće, tamo mora da bude, i kad nema. I u podobnim novinama. Pa je tako, već pomenuti Njuz net objavio kako je Vučić Drugovenčani 13. platom nagradio novinara jednog medija koji je najlepše pisao o njemu u minuloj godini.

To je, zasad, vic. Ako vicepremijeru nisu dali ideju za narednu Novu godinu. Ili požuri, pa časti već za godišnjicu braka. Satiričarima će, što reče onaj, uskoro uzeti i to malo hleba. A, najopasnija konkurencija su oni što su na najvišim položajima. Oni su najsmešniji.

Ko nas je u ovu 2014. uveo, daj Bože da sledeću Novu godinu uopšte i dočekamo.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.