Srebrenica neće biti zaboravljena

Izvor: B92, 11.Jul.2014, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srebrenica neće biti zaboravljena"

Berlin -- Šefovi nemačke i britanske diplomatije su u saopštenju povodom 19 godina od genocida u Srebrenici rekli da ti događaji nikada neće biti zaboravljeni.

Ministri inostranih poslova Nemačke i Velike Britanije Frank-Valter Štajnmajer i Vilijam Hejg danas su povodom godišnjice genocida u Srebrenici osudili svaki pokušaj potkopavanja teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

U zajedničkom saopštenju dvojice ministara koje je danas objavilo Ministarstvo inostranih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslova SR Nemačke navodi se da su "vremena u kojima su se granice na Balkanu iznova povlačile prošlo".

"U ime britanskog i nemačkog naroda mi stojimo na strani građana Bosne i Hercegovina u časnom sećanju na žrtve genocida koji se dogodio pre 19 godina u Srebrenici", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da događaji u Srebrenici nikada neće biti zaboravljeni i da danas "Velika Britanija i Nemačka obnavljaju trajnu podršku žrtvama i povezanost sa ljudima u Bosni i Hercegovini".

"Odlučno odbacujemo napore svih onih koji pokušavaju da prekroje istoriju, da poreknu bogat i raznovrstan etnički sastav stanovništva Bosne i Hercegovine i koji rade na potkopavanju teritorijalnog integriteta te zemlje", navodi se u saopštenju Štajnmajera i Hejga.

Dvojica ministara su ukazala da "Nemačka i Velika Britanija odlučno stoje na strani ljudi u Bosni koji žele da stvore mirnu i zajedničku budućnost i žive u blagostanju".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.