Srebrenica: Pas ulicom nosio ljudsku nogu

Izvor: Blic, 31.Avg.2012, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srebrenica: Pas ulicom nosio ljudsku nogu

U Srebrenici je prekjuče zabeležen jeziv prizor kakav meštani nisu videli ni u vreme najvećih ratnih strahota na ovim prostorima.

Pas, najverovatnije lutalica, u po dana, hodao je sa neobičnim plenom u ustima. Tek kada se primakao grupi meštana oni su se zaprepastili - pas je u zubima držao deo ljudske noge. Čim su prestrašeno povikali, pas je pobegao, ali su ga malo kasnije uhvatili i savladali.

Kada su meštani srebreničkog naselja Učina Bašča prišli, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << videli su ljudsku potkolenicu, a na stopalu je bila čarapa. Ništa nisu smeli da diraju, već su odmah pozvali policiju.

Dežurna ekipa je odmah došla i na asfaltu pronašla ljudsku nogu, prilično oglodanu tako da je najvećim delom virila samo kost. Odmah je počela pretraga terena.

Kako saznajemo, pažnja policije bila je usmerena i na obližnja groblja, jer se sumnja da je pas možda iskopao kost. Međutim, pretraga ni juče nije dala rezulate i nije poznato kome potkolenica pripada.

Dežurni tužilac Mira Nedić nam je rekla da se pronađena noga nalazi u mrtvačnici i da se čini sve da bude otkriveno mesto sa koga je pas doneo ljudsku nogu u centar grada. Meštani Srebrenice ubeđeni su da noga pripada nekome ko je skoro preminuo. Međutim, u Srebrenici godinama nije prijavljen nečji nestanak ili samoubistvo da bi se moglo posumnjati kome taj deo tela pripada.

Povezane vesti: Muftija Muamer Zukorlić traži ličnu kartu Srebrenice

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.