Srbin vođa bande uhapšene u Italiji zbog kokaina

Izvor: S media, 19.Apr.2012, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbin vođa bande uhapšene u Italiji zbog kokaina

Italijanska policija uhapsila je 54 osobe među kojima nekoliko državljana Srbije i BiH, osumnjičenih da su pripadnici međunarodne bande krijumčara kokaina iz Južne Amerike u Italiju, preneli su italijanski mediji.

Kako je precizirala italijanska policija, sud u Breši izdao je naloge za hapšenje 36 Italijana, 15 državljana balkanskih zemalja, dva Afrikanca i jednog Kolumbijca.

Osumnjičeni su za krijumčarenje velikih količina kokaina, pljačke >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i nezakonito posedovanje oružja.

Istražitelji su utvrdili da je grupa koju su predvodili državljani Srbije, upravljala trgovinom droge iz inostranstva u Italiju. Na čelu grupe nalazio se 40-ogodišnji Srbin, s inicijalima K.K. za kojim je, kako se precizira, tragala i srpska policija.

Podgorici izručen član Pink Pantera

Novi Sad: Uhapšena banda zbog 25 pljački

"Pink Panter" pljačka i ubija po Kanu?

Taj osumnjičeni se, navodi list Đorno na svom sajtu, prethodno krio u “logističkim bazama” te grupe u Sarajevu, a zatim u Barseloni. Istraga je pokrenuta 2008, zahvaljujući izjavama svedoka saradnika, a vođena je u Italiji, Španiji, Češkoj i još nekim zemljama.

Važnu ulogu u toj narko grupi imalo je i dvoje državljana BiH, zaduženih za prenošenje novca zarađenog od prodaje droge, ponekad i u iznosu do pola miliona evra, iz Italije u BiH.

Policija je sprovela akciju u Breši, Bergamu, Mantovi, Komu, Monci, Napulju i Oristanu, a u operaciji je sarađivala i sa policijama Srbije, BiH, Albanije, Grčke, Češke i Švedske.

(agencije)

FOTO: AP/Beta/arhiva

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.