Srbin uhapšen u Mađarskoj zbog krijumčarenja migranata

Izvor: B92, 10.Okt.2021, 13:42

Srbin uhapšen u Mađarskoj zbog krijumčarenja migranata

Mađarska policija uhapsila je državljanina Srbije osumnjičenog da je prevozio ilegalne migrante.

Kako prenosi RTS, na auto-putu M1 koji vodi prema Austriji, u blizini Ðera, patrola mađarske policije jutros je zaustavila vozilo sa srpskim registarskim oznakama.

Policajci su, sem vozača sa srpskim pasošem, u automobilu zatekli još osam stranaca koji nisu mogli da dokažu legalan boravak u Mađarskoj. Migranti su se izjasnili da su iz Avganistana, a kod sebe su imali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samo izbegličke legitimacije izdate u Srbiji. Policija je migrante sprovela do ograde na mađarsko-srpskoj granici, dok je protiv 38-godišnjeg državljanina Srbije podneta krivična prijava zbog krijumčarenja ljudi. Za krivično delo trgovine ljudima u Mađarskoj je zaprećena kazna od jedne do pet godina zatvora, uz otežavajuće okolnosti od pet do 15 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SRBIN UHAPŠEN U MAĐARSKOJ Strpao u kola osam migranata, pa pokušai da ih prebaci "preko", preti mu kazna do 5 godina

Izvor: Blic, 10.Okt.2021

Mađarka policija uhapsila je državljanina Srbije osumnjičenog da je prevozio ilegalne migrante. Na auto-putu M1 koji vodi prema Austriji, u blizini Đera, patrola mađarske policije jutros je zaustavila vozilo sa srpskim registarskim oznakama.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.