Srbin oslobođen optužbi za pokušaj terorizma u Crnoj Gori

Izvor: B92, 11.Okt.2019, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbin oslobođen optužbi za pokušaj terorizma u Crnoj Gori

Srpski državljanin Miloš Jovanović, jedan od optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 2016, zvanično je slobodan građanin.

Viši sud u Podgorici je doneo presudu kojom se odbija optužba protiv njega za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije.

Kako navodi podgoirčki "Dan", tu presudu je u Višem sudu u Podgorici u septembru izrekla sudija Suzana Mugoša.

Prethodno je Specijalno tužilaštvo, nakon skoro tri godine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trajanja procesa, u završnoj reči odustalo od krivičnog gonjenja Jovanovića iz Smedereva, inače jedinog koji je svojevremeno priznao učešće u navodnom pokušaju državnog udara u oktobru 2016. godine.

Portparol Višeg suda Aida Muzurović potvrdila je ovu informaciju i objasnila da je Viši sud doneo takvu odluku nakon što je tužilaštvo na glavnom pretresu u završnoj reči odustalo od daljeg krivičnog gonjenja Jovanovića, prenosi RTCG.

Jovanović je u septembru 2017. godine, nakon što je u sudnici izneo odbranu, pobegao iz Crne Gore, pa je za njim bila raspisana poternica i doneta je odluka da mu bude suđeno u zasebnom postupku.

On je, kao i svedok saradnik u tom predmetu Saša Sinđelić, tvrdio da ga je Specijalno tužilaštvo pretnjama nateralo da prizna krivicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.