Srbin iz Izraela: Moja ćerka je mobilisana, njenu jedinicu spremaju za moguću kopnenu invaziju na Gazu FOTO

Izvor: B92, 13.Maj.2021, 18:34

Srbin iz Izraela: Moja ćerka je mobilisana, njenu jedinicu spremaju za moguću kopnenu invaziju na Gazu FOTO

Poslednjih par dana svet potresa vest o sukobima između izraelskih snaga i ekstremističke organizacije Hamas, koji se ne smiruju.

Jedan post na Tviteru posebno je potresao državljane Srbije, a radi se o objavi na kojoj otac iz Srbije koji tamo živi ispraća u rat svoju ćerku Miu u Pojasu Gaze.

Ovaj, najozbiljniji sukob od 2019. godine započeo je ove nedelje, nakon što su se kod džamije Al Aksa u Jerusalimu sukobili palestinski vernici i izraelska policija. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Neredi u Jerusalimu prerasli su u ozbiljan sukob, a rezultat su raketni napadi izraelski snaga na Gazu i Hamasa na izralske gradove, posebno Tel Aviv.

Najveći deo stanovništva je mobilisan, a kako u ovoj zemlji vojnoj obavezi podležu i muškarci i žene, i ova devojka se odazvala pozivu.

Njen otac, koji sa porodicom već dvadesetak godina živi u kibucu neposredno pored granice sa Pojasom Gaze, na svom nalogu na Tviteru je postavio objavu sa njenom fotografijom uz reči: "Mnogo vam hvala na rečima podrške. Mnogo znači u ovim trenucima. Izvinjavam se samo ako ne uspem svima da odgovorim. Trudim se da barem ispratim vaše poruke. Mia je ispraćena u kasarnu i raspoređena u garnizon koji pripada pojasu Gaze".

Ubrzo su ispod njegove objave počeli da se nižu komentari podrške "Srećno Mia", "Biće sve dobro", "Srećno, želim joj da se što pre vrati u majčin i očev zagrlaj" samo su neki od utešnih i ohrabrujućih komentara.

Još jedna neprospavana noć, napisao je Mijin otac i rekao kako svakog momenta razmišljaju šta raditi ukoliko izbije uzbuna i gde da se sakriju.

U još jednoj objavi opisao je kako izgleda živeti okružen detonacijama, raketiranjem i sirenama za vazdušnu uzbunu koje ne prestaju.

Ovaj korisnik Tvitera svakodnevno obaveštava svoje pratioce o dešavanjima u Izraelu, a neretko su tu i video-snimci koje objavi, a na kojima se vidi sva ozbiljnost i brutalnost trenutne tamošnje situacije.

Za više informacija možete pratiti B92.net blog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.