Srbin iz Australije sam protiv „Gugla i „Jahua

Izvor: Press, 01.Nov.2010, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbin iz Australije sam protiv „Gugla" i „Jahua"

Srpski biznismen iz Australije Milorad Majkl Trkulja (61) tužio je najveće svetske internet kompanije „Gugl" i „Jahu" zato što su ga na svojim internet pretraživačima predstavili kao kriminalca. Svetska javnost sa velikom pažnjom prati ova suđenja, jer ako Trkulja dobije sporove, to će pokrenuti lavinu parnica protiv ove dve kompanije koje bi, kako se najavljuje, mogle da dovedu čak i do njihovog bankrota! Trkulja za Press kaže da je „Gugl" >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i „Jahu" tužio zato što se prošle godine grubom greškom na internet pretraživačima pojavio na listi deset najvećih ubica u Melburnu!Nudili novac za prekid suđenja
Tužbe protiv „Gugla", „Gugla Australije" i „Jahua" naš zemljak je podneo Vrhovnom sudu Australije u septembru prošle godine.
- Moja slika je na veb sajtu izašla sa devet najvećih kriminalaca ovde u Melburnu. Kada sam to video, bio sam šokiran! Sve mogu da shvatim, ali da vas neko bez ikakvog osnova stavi među kriminalce... Time mi je reputacija ozbiljno narušena, jer ja za 41 godinu koliko ovde živim nisam izvršio nijedno krivično delo. Moji advokati su odmah pisali „Guglu" i „Jahuu" i tražili da skinu spornu fotografiju. Kada oni to nisu učinili, podneo sam tužbe... - priča za Press Trkulja.
Obe kompanije, prema Trkuljinim rečima, unajmile su najjače advokate kako bi ga zaustavile da ide do kraja. Čak su mu nudile na desetine hiljade dolara da odustane od tužbe.
- „Jahu" mi je nudio 60.000 dolara da odustanem od suđenja, ali meni to ne pada na pamet iako sam svestan da su oni spremni da ponude i mnogo više novca. „Gugl" je takođe pokušavao da me zaustavi, i to četiri puta, a mom advokatu su ponudili oko 40.000 dolara... - kaže naš sagovornik.
Pomagao estradi
Milorad Majkl Trkulja u Australiji je od 1970. do 2004. godine radio kao estradni menadžer. Kaže da je za vreme dok se bavio estradom, u Zemlju kengura doveo skoro sve popularne zvezde sa teritorije bivše Jugoslavije.
- Nema pevača ili muzičara koga sam doveo u Australiju a da nije bio pošteno isplaćen. Među njima su Branimir Đokić, Nedeljko Bilkić, Bora Drljača, Šaban Šaulić, Miroslav Ilić, Lepa Brena, Dragana Mirković, „Riblja čorba", Tozovac... - nabraja Trkulja.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.