Srbiju pretvoriti u još jednu dosadnu nordijsku zemlju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2017, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbiju pretvoriti u "još jednu dosadnu nordijsku zemlju"

U Beogradu je danas održan tradicionalni seminar "Održivo i inovativno poslovanje" u organizaciji Ambasade Finske sa kojeg je ambasador Perti Ikonen poručio da njegova zemlja podržava evropski put Srbije, od koje, kako je rekao, treba napraviti još "jednu dosadnu nordijsku zemlju".

Ikonen je kazao da će članstvo Srbije u EU otvoriti mnoge mogućnosti za saradnju naših dveju zemalja i povećava interesovanje finskih kompanija za Srbiju.

Od Srbije, istakao je, treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pretvoriti u “još jednu dosadnu nordijsku zemlju”.

Seminar je, kaže ambasador, nastavak nečega što se radilo prošle godine, kada se pričalo o inovativnim preduzećima iz nordijskih zemalja i tada se “došlo do zaključka da Srbiju treba da pretvorimo u još jednu dosadnu nordijsku zemlju”.

Ikonen je rekao i da sada treba da pričamo šta treba da uraditi da srpska preduzeća funkcionišu još bolje.

Podsetio je da se u Srbiji posluje 18 finaskih kompanija koje pomažu u realizaciji tog projekta.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je istakao da oni nastoje da izgrade delotvorne usluge za preduzeća koja posluju u Srbiji, da im obezbede dobre i inovativne usluge, a da se posebno fokusiraju na neke glavne oblasti kao što je zaštita interesa preduzeća u procesu usvajanja zakona i primene pravnog okvira.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.