Srbiji u Kini ukazana posebna čast

Izvor: Vesti-online.com, 24.Nov.2015, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbiji u Kini ukazana posebna čast"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Samit šefova vlada Kine i zemalja centralne i istočne Evrope u gradu Sudžou predstavlja veliku priliku za Srbiju koja će u okviru tog skupa potpisati najveći broj sporazuma.

- Mi smo kao zemlja počastvovani, dobio sam priliku da govorim pred predsednikom Kine Si Đinpingom i premijerom Li Kećijangom, predstavljajući Srbiju. To govori o, ne mogu da kažem privilegovanom, ali veoma dobrom položaju Srbije u Kini - rekao je Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << uoči Samita.

On je poručio da je Srbija zahvalna i poštuje Kinu i naglasio da je očito i da Kina poštuje srpsko prijateljstvo, politiku i to što se Srbija ponaša kao nezavisna i suverena zemlja.

- Mi smo zemlja koja ovde potpisuje najviše sporazuma - ukazao je premijer Srbije i pojasnio da je riječ o saradnji u oblasti energetike, putne i željezničke infrastrukture, poljoprivrede i turizma.

Vučić je trodnevnu posetu Kini započeou utorak ujutru obilaskom Industrijskog parka u gradu Sudžou i posetom fabrici autobusa "Hajger", prenose beogradski mediji.

Tokom popodneva predsednik Vlade Srbije prisustvovaće Četvrtom samitu šefova vlada Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, koji se održava u gradu Sudžou.

Premijer Vučić će u četvrtak, 26. novembra, u Pekingu razgovarati sa najvišim kineskim zvaničnicima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.