Srbiji odobreno prvih 39,7 miliona evra pristupne pomoći

Izvor: RTS, 12.Jul.2016, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbiji odobreno prvih 39,7 miliona evra pristupne pomoći

Predstavnici Vlade Srbije i Evropske komisije potpisali su finansijski sporazum kojim se Srbiji odobrava prvih 39,7 milion evra pristupne pomoći (IPA dva) za 2015, od ukupno 196,6 milion evra.
U narednom periodu biće potpisana još dva finansijska sporazuma u iznosu od 80 miliona evra i 76,9 miliona evra.
Sporazum su potpisali ministarka za evropske integracije i nacionalni IPA koordinator Jadranka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Joksimović i direktor u Generalnom direktoratu za susedsku politiku i pregovore o proširenju Ketrin Vent.
Kako je saopšteno oz Vlade Srbije, sredstva su namenjena realizaciji projekata u oblastima reforme pravosuđa i unutrašnjih poslova kao i projekata koji doprinose procesu pregovora i usklađivanja sa propisima EU.
Između ostalog, iz programa će se finansirati jačanje kapaciteta u borbi protiv organizovanog kriminala, pranja novca i terorizma, jačanje interne kontrole u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova u borbi protiv korupcije, uspostavljanje efikasnog sistema za hitne slučajeve, sprovođenje Akcionog plana za poglavlje 23, unapređenje efikasnosti tužilaštava.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbiji iz IPA fonda odobreno 39,7 miliona evra

Izvor: Beta, 12.Jul.2016

Vlada Srbije i Evropska komisija potpisali su finansijski sporazum kojim se Srbiji iz instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA II) za 2015. godinu, od ukupno 196,6 milion evra, odobrava prvih 39,7 miliona evra, saopšteno je danas iz Vlade.U narednom periodu biće potpisana još dva finansijska sporazuma...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.