Srbija uputila zahtev za izručenje Divjaka

Izvor: Beta, 26.Mar.2011, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija uputila zahtev za izručenje Divjaka

BEOGRAD, 26. marta 2011. (Beta) - Ministarstvo pravde Srbije uputilo je Austriji zahtev za izručenje penzionisanog generala Armije BiH Jovana Divjaka koga srpsko pravosudje sumnjiči za ratni zločin u Dobrovoljackoj ulici u Sarajevu, rečeno je u subotu u Ministarstvu.

Kako je rečeno Beti, zahtev za izručenje Divjaka uz prateću dokumentaciju je upućen austrijskim vlastima pre nešto više od 10 dana.

Zahtev za izručenje Divjaka uputila je 23. marta Bosna i Hercegovina.

Divjak je uhapšen na aerodromu u Beču 3. marta na osnovu Interpolove potjernice, koju je raspisala Srbija pod sumnjom da je počinio ratni zločin u Dobrovoljačkoj u Sarajevu 1992. godine.

U medjuvremenu je pušten uz kauciju iz zatvora i boravi u Beču gde čeka odgovor austrijskih pravosudnih organa o izručenju BiH ili Srbiji. O ekstadiciji jednoj ili drugoj državi odlučivaće sud u Beču.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.