Srbija uputila notu Austriji, Tončev otputovao u Beč

Izvor: B92, 04.Mar.2019, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija uputila notu Austriji, Tončev otputovao u Beč

Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Ivica Tončev očekuje od Austrije da pojača mere bezbednosti srpskih diplomatsko-konzularnih predstavnistava.

On je istakao da to treba uraditi kako bi ubuduće bili sprečeni incidenti kao što je ispisivanje grafita "OVK" na zgradi konzulata u Beču.

"O bezbednosti diplomatsko-konzularnih predstavnistava Srbije u inostranstvu brine zemlja domaćin, u ovom slučaju Austrija. Posle incidenta, jutros je predata nota austrijskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ministarstvu spoljnih poslova. Očekujemo da austrijski nadležni organi u što kraćem vremenskom roku pronađu počinioce ovog dela", naveo je Tončev u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Na zgradi u kojoj se nalazi Konzularno odeljenje Ambasade Srbije u Beču nepoznate osobe ispisale su tokom noći grafit "UČK", što je na albanskom skraćenica za bivšu Oslobodilačku vojsku Kosova (OVK).

Tončev je zbog tog incidenta odmah otputovao u Beč.

On je u izjavi naveo da se "u Beogradu i Srbiji vodi računa o svim stranim predstavništvima" i da Srbija očekuje da to važi i za njene objekte u inostranstvu.

"Što se tiče Albanaca, smatram da ovim pokazaju veliku nervozu i sve veće nezadovoljstvo, jer Srbija očigledno dobro radi svoj posao, posebno na polju spoljno-političkih odnosa, tako da više ne prolaze njihove laži", dodao je Tončev.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tončev: Beograd uputio notu Austriji zbog grafita na zgradi konzulata u Beču

Izvor: Beta, 04.Mar.2019

Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Ivica Tončev izjavio je danas da očekuje od austrijskih organa da pojačaju mere bezbednosti srpskih diplomatsko-konzularnih predstavništava u Austriji kako bi ubuduće bili sprečeni incidenti kao što je ispisivanje grafita "OVK" na zgradi konzulata...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.