Srbija u poslednji čas isplatila satelit

Izvor: Vesti-online.com, 01.Feb.2011, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija u poslednji čas isplatila satelit

Vlada Srbije je na poslednjoj redovnoj sednici konačno donela odluku o isplati 27,8 miliona evra duga za zakup špijunskog satelita izraelskoj firmi "Imidžsat“. Potvrda kompanije da je novac prispeo na njen račun stigao je juče, dan pre konačnog roka za isplatu novca, saznaje "Kurir".

Direktor vladine kancelarije Milivoje Mihajlović potvrdio je "Kuriru" da je celokupan posao određen i da je novac isplaćen.

"Celokupan iznos izdvojen je iz tekuće rezerve i uredno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je uplaćen Izraelcima na račun. Kompanija 'Imidžsat', s druge strane, juče nam je potvrdila da je novac uredno legao na njihov račun i ceo posao je time završen", rekao je Mihajlović.

Ugovor o zakupu satelita, štetan po državu, potpisao je 2005. godine tadašnji ministar odbrane Prvoslav Davinić, protiv koga je u toku sudski postupak.

Srpski pregovarački tim, koji je predvodio direktor Ministarstva spoljnih poslova Borislav Stefanović, izdejstvovao je da Srbije plati 27,8 miliona evra umesto gotovo 40 miliona evra, koliko je prethodno planirano.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.