Srbija u narandžastom: Upozorenje na pljuskove i grad

Izvor: Mondo, 19.Jun.2019, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija u "narandžastom": Upozorenje na pljuskove i grad

Republički hidrometeorološki zavod objavio je danas upozorenje za područje cele Srbije na lokalnu pojavu obilnih pljuskova s gradom do 25. juna.

Zbog najavljenih pljuskova i grmljavine aktiviran je i narandžasti meteoalarm za celu Srbiju.

Time se upozorava da su prognozirane vremenske pojave opasne, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Treba biti vrlo obazriv, svestan >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova, objavljeno je na sajtu RHMZ.

Prognoza za leto: Balkan na udaru jakih oluja

Izdato je i upozorenje za region Pomoravlja na jake pljuskove s grmljavinom s količinom padavina od 20 do 30 mm, lokalno i više.

U narednih sat vremena u brdsko-planinskim krajevima mestimično kiša i pljuskovi sa grmljavinom, izraženijim u Pomoravlju i na jugoistoku Srbije.

Na severu zemlje suvo.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.