Srbija u kolonijalnom ropstvu

Izvor: B92, 30.Jan.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija u kolonijalnom ropstvu"

Beograd -- Grupa intelektualaca pružila je podršku kandidatu radikala Tomislavu Nikolića u borbi protiv "istorijskih neprijatelja" Srbije.

Dok je u centrali stranke Aleksandar Vučić zahvalio zvaničnicima EU i Stejt departmenta zbog toga što se ni na koji način nisu mešali u ishod izbora u Srbiji, u Centru Sava potpredsednica radikala Gordana Pop-Lazić, koja je okupljenima najpre prenela pozdrave Vosjilava Šešelja i objašnjavala je ko danas preti Srbiji.

"Istorisjki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neprijatelji naše zemlje pokušavaju da nas komadaju, udalje od tradicionalnih prijatelja kako bi ih lakše stavili pod potpunu kontrolu. Njihova želja je da unište ponos, dostojanstvo", kazala je Pop-Lazićeva.

Govornici, koji su predstavljeni kao intelektualna elita i perjanice slobodne misli, ne vide ništa sporno u Nikolićevoj izjavi da će preispitati da li su optužene prave ubice Zorana Đinđića.

"Ismevati se takvoj izjavi kandidata da će pažljivo da prouči predmet samo govori o nepoznavanju ove materije, ali kada na taj način govore i pravnici, onda budite usigurni da je u pitanju zla namera", smatra Oliver Antić, profesor Pravnog fakulteta.

JUL za Nikolića

Podršku kandidatu Srpske radikalne stranke Tomislavu Nikoliću u drugom krugu predsedničkih izbora u Srbiji danas su najavile i Jugoslovenska levica (JUL) i Srpska partija socijalista.

U saopštenju JUL-a se navodi da je rukovodstvo te stranke na glavnom odboru zaključilo da su "Srbiji neophodne promene".

"Od prevrata, Srbija je na rasprodaji, a sve pod firmom donacija, oprosta dugova, slobodnog tržitsa. Od prevrata koji je izveden 5. okrtobra uz pomoć određenih službi sa zapada Srbijom vladaju katastrofalni ljudi. Znaju jedino da bez pogovora sprovode naloge neprijatelja naroda ", rekao je Mirko Zurovac, profesor Filozofskog falulteta.

Osnovni zaključak govornika bio je da će Nikolić sa Srbije zbaciti okove kolonijalnog ropstva a mogle su se čuti i stare teze iz Miloševićevog vremena o Evropi kao okupatoru i sluškinji Amerike.

Skupu je prisustvovao i brat haškog optuženika Radovana Karadžića, Luka Karadžić, koga su prisutni pozdravili burnim aplauzom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.